Cultură și nu cârnați

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Cultură și nu cârnați

Festivalul Flori de Mai  va începe astăzi 12 mai la orele 16 altfel decât anii trecuți. Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași a dorit desfășurarea acestuia în condiții normale, decente actului cultural. Spectacolele se vor defășura în Sala Barbu Știrbei, departe de fumul produs la  grătarele cu cârnați și mici, porumb fiert, gogoși, floricele și băuturi alcoolice. Consumul de cârnați și bere vor avea loc în aer liber, departe de scena, afumată an de an cu tot felul de mirosuri. Spectatorii vor avea din acest an parte de condiții civilizate, locuri rezervate și condiții de igienă, departe de cele oferite prin muzica maneliștilor furnizată pe la tarabele ce sfidau anii trecuți pe debutanții înfometați,  de pe scenă.

 

Condițiile de igienă, mai precis lipsa lor în anii trecuți la spectacolul din aer liber au fost subiecte tehnice discutate de organizatori, cunoscut fiind spațiile insalubre denumite toalete ecologice unde era un risc să intri, lipsa apei la comercianții de produse alimentare. Este un nou început, în care bunul simț se asociază cu cultura și cu spectacole de calitate – au spus organizatorii. Prețul biletelor nu este mare și se va regăsi cu siguranță în satisfacția oferită pe scenă și condițiilor oferite de Sala Barbu Știrbei, arătând că a fost o preocupare pentru a se asigura sonorizare corespunzătoare și lumini. În acest sens au fost contractate serviciile S.C. ARA Sound Constanța, dorindu-se un spectacol comparabil cu ”Mamaia Copiilor”  de pe litoral.

Spectacolele încep astăzi la orele 16, sâmbătă la orele 17 și duminică la orele 19. Consiliul județean Călărași și Centrul Județean de Creație ș Cultură au plăcerea de a vă invita să urmăriți un spectacol de neuitat : Festivalul Concurs de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești, Flori de Mai.