Cultură de canabis în seră? De ce nu…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Cultură de canabis în seră? De ce nu…
La data de 27.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 10 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.

S-a reținut că, în cursul lunii octombrie 2023, o rețea de traficanți de droguri formată din 10 cetățeni români, a deținut, depozitat și transportat în vederea vânzării, pe raza județului Dâmbovița, cantități de droguri de risc și de mare risc, prin intermediul unui inculpat fiind negociată vânzarea unei cantități de 20 de kilograme de canabis, pentru suma de 80.000 de euro (4000 de euro/ kilogram), respectiv a unei cantități de cocaină.
Astfel, la data de 26.10.2023, cinci dintre inculpați au fost prinși în flagrant, într-o zonă extravilană a unui sat din județul Dâmbovița, imediat după ce, unul dintre aceștia, conform înțelegerii prealabile cu ceilalți membrii din rețeaua de traficanți, a comercializat cantitatea de aproximativ 20 kilograme canabis. 
La scurt timp, în proximitatea zonei în care au intervenit organele de urmărire penală, au fost depistați, tot în flagrant, alți trei inculpați, dintre care doi minori, transportând cantitatea de 5,95 kilograme canabis, destinată și aceasta comercializării.
Ulterior, au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Dâmbovița, inclusiv la o fermă și la sediul unei societăți comerciale, fiind identificate și ridicate alte 7 kilograme canabis, telefoane mobile, cântare electronice de mare precizie, grindere, precum și alte mijloace de probă.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog.
La acțiune au participat luptătorii din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.