Cristian Sefer/Deputat PSD Călărași: Guvernul Orban scufundă România în datorii bancare

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Cristian Sefer/Deputat PSD Călărași: Guvernul Orban scufundă România în datorii bancare

Cristian Sefer: Guvernul PNL a depășit ieri pragul de 100 de miliarde de lei împrumutați, în numai 8 luni de guvernare! Când PSD se împrumuta de 2-3 ori mai puțin, aveam cea mai mare creștere economică și cele mai mari producții agricole din UE, cea mai scăzută rată a șomajului din istoria României și cea mai mare creștere a puterii de cumpărare din ultimele trei decenii.

Acum, deși PNL se împrumută cu mult mai mult, avem peste 600.000 de locuri de muncă pierdute, o prăbușire a economiei cu -14,5% în trimestrul II, o scădere accelerată a nivelului de trai și, pentru prima oară în ultimul deceniu, o creștere a prețurilor într-un ritm mai mare decât al salariilor!

Pe ce se duc banii împrumutați de PNL?

 – plăți în avans către sponsorii partidului și la samsarii drepturilor de proprietate
– plăți electorale pentru primarii PNL în pragul alegerilor locale
 miliarde și miliarde pentru acoperirea scutirilor de taxe pentru bănci și marile corporații.

Iar peste toate astea, alte miliarde au fost aruncate pe achiziția, pe șpagă și la suprapreț, a măștilor de protecție neconforme – așa cum am văzut că făcea omul de încredere al premierului în scandalul de la UNIFARM!

Deputatul PSD Călăraşi, Cristian Sefer arată că în guvernarea asigurată de Orban&PNL, şomajul a devenit o spaimă a națiunii române afectând nu doar micii antreprenori ci și marile firme care se pregătesc să treacă la concedieri:  „Pentru dl. Orban, relansarea economică a țării înseamnă să dea cu zarul. Românilor le pică doar austeritatea, fiindcă bogăția țării este confiscată de firmele liberale prin achiziții fără licitație. În guvernarea PNL, prețurile la carne și conserve au crescut de la 15 la 40%, iar șomajul a devenit un coșmar național. Zeci de mii de mici antreprenori nu mai reușesc să-și repornească afacerile, fiindcă Guvernul n-a fost capabil de un plan de relansare a economiei. Iar acum criza ajunge să lovească și firmele mari: se pregătesc disponibilizări de până la 20% printre tinerii corporatiști.” a spus Sefer.