Cristi Tatavura, director Grădina Zoo Călărași: Invit pe călărășeni și nu numai… să petreacă clipe de neuitat în municipiul nostru. Interviu

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Cristi Tatavura, director Grădina Zoo Călărași: Invit pe călărășeni și nu numai… să petreacă clipe de neuitat în municipiul nostru. Interviu

Ing. Cristi Tatavura lucrează de 25 de ani la Gradina Zoo Calarasi. De când a absolvit liceul… Are în subordine 20 de persoane, tehnicieni sau îngrijitori. El prezintă astăzi iubitorilor de natură un altfel de Călărași: un loc unde te poți simți bine, unde poți să vezi specii de animale și păsări. Cristi Tatavura are un teanc de proiecte în derulare…a realizat alei asfaltate sau pietruite, foișoare și poduri, canale pline de vegetație unde te poți relaxa cu adevărat. El ne prezintă proiecte în derulare cum ar fi realizarea unui altfel de acces, a unui alt gard ți porți secundare. Urmează, spune Cristi Tatavura să realizăm un loc pentru spectacole destinat celor mici, unde se pot derula activități școlare. Mai avem de reabilitat câteva cuști de animale și un acoperi  un canal care nu mai are utilitate. Suntem situași pe locul 4 pe țară în mai multe clasamente. Nu avem întinderea Grădinilor Zoo de la Cluj sau București și nici bugetul lor ori personalul încadrat dar ne descurcăm…spune acesta.

Cristi Tatavura prezintă preocupările pentru achiziția sau schimburile de păsări sau animale, munca ce trebuie desfășurată cu atenție pentru fiecare specie în parte. Lucrările executate se fac după proiecte și studii bine elaborate de specialiști iar Grădina Zoo are parteneriate cu Gradini Zoo din țară și străinătate fiind bine apreciate de acestea. În imagine viitoarea poartă de acces la Zoo.

Impresii ale vizitatorilor sunt identice…Gradina Zoo de la Calarasi este un loc de neuitat, un microsistem bine organizat, amenajat unde se vor reîntoarce cu siguranță.