Credeți că Statul român trebuie să plătească cazarea și masa celor carantinați?

9 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Credeți că Statul român trebuie să plătească cazarea și masa celor carantinați?

Hotelurile din Călărași sunt arhipline cu cetățeni, majoritatea de etnie rromă care au venit acasă din alte țări. Hotel Călărași, hotel Sport sau Albatros sunt ocupate de rromii care au fost la muncă prin alte țări, acolo unde spun ei că au plecat pentru a câștiga un ban cinstit. Intrați în țară și preluați de echipajele de poliție/ Jandarmerie, ei au fost conduși cu girofarul, la hotelurile românești în carantină. Cazarea cu aer condiționat, televizor, frigider, lenjeria au fost expuse furiei multora dintre ei, nemulțumiți că nu pot să se deplaseze după bunul plac în România, așa cum au fost obișnuiți.

 

Filmare efectuată de Cătălin Cojocaru la Hotel Călărași/ Iată ce spun cei carantinați și trecătorii…

Nici mâncarea preparată la firmele de cathering sau restaurantele hotelurilor nu au fost pe placul rromilor, mulți fiind obișnuiți să trăiască din furat, cerșit sau de pe urma practicării prostituției iri diferitelor furturi. Ajunși la hotel aceștia pot fi văzuți la geamuri zilnic. Locatarii din blocurile de vizavi sau trecătorii suportă cu greu înjurăturile aduse la adresa statului român sau a Instituțiilor, care le asigură gratuit serviciile de cazare și masa, toate necesare pentru a evita răspândirea epidemiei de Corona Virus. Majoritatea nemulțumiților nu au plătit vreodată taxe și impozite sau CAS în România. Sunt români doar cu numele, pentru că nu își achită vreo obligație financiară  Statului român, acela pe care îl hulesc. În China nimeni nu a fost scutit de plata acestor servicii. Chinezii au fost obligați să suporte carantina pe banii lor achitând cazarea și masa. Noi, românii suntem tare generoși când vine vorba de tratamentul ce trebuie aplicat celor din Diaspora care se reîntorc acasă, respinși de țările unde au muncit, acolo unde nu li se acordă nici un ajutor/ acolo unde nimeni nu este interesat de cetățenii străini. Merită?