Corupţia în România atinge cote îngrijorătoare. COMUNICAT DE PRESĂ

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Corupţia în România atinge cote îngrijorătoare. COMUNICAT DE PRESĂ

A.U.R.: Zilele trecute a fost publicat raportul anual pentru anul 2023 elaborat de Transparency International, centrat pe evaluarea nivelului de corupţie la nivelul statelor europene. România, inclusă în această analiză, a avut rezultate care o plasează într-o poziţie nu tocmai favorabilă.

 

Contrar aşteptărilor optimiste, România se situează în jumătatea opusă poziţiilor de vârf ocupate de ţări precum Finlanda, Norvegia şi Noua Zeelandă. Conform studiilor elaborate de Transparency International, ţara noastră a obţinut un scor de 46 dintr-un total de 100 de puncte, unde zero reprezintă nivelul maxim de corupţie. Această evaluare plasează România pe locul 63 într-un clasament ce acoperă 180 de ţări. Pentru că, în România, persoanele aflate la putere, doresc să se îmbogăţească, chiar dacă asta presupune să ia pâinea de la gura săracului! Având în vedere contextul în care banul are un impact semnificativ asupra deciziilor şi vieţii unui număr considerabil de cetăţeni, nu ne mai miră scorul pe care România l-a obţinut în urma sondajului publicat de Transparency International. Fenomenul endemic al corupţiei devine evident atunci când analizăm consecinţele sociale şi economice.
ȚVorbim de corupţie şi ne gândim cum copii din mediile nefavorabile sunt nevoiţi să meargă pe jos kilometri întregi până la şcoală, cum bătrânii abia supravieţuiesc de la o lună la alta cu sumele infime pe care le primesc, aşa numita „pensie” şi toate din cauza luptei politicienilor pentru a aduna cât mai multe averi! Pe scurt, e cam aşa: conducătorii noştri par să fie mai interesaţi de propriile buzunare şi mai puţin de români, de cetăţenii de rând. Se pare că le pasă mai mult de cum să-şi umple conturile decât de bunăstarea românilor!Singurii care au de suferit sunt românii, pentru marea majoritatea a noastră, situaţia este îngrijorătoare. De aceea, întreb retoric: ce schimbări au fost făcute de când România este condusă de coaliţia PSD-PNL? De mai bine de 10 ani, România se află în topul primelelor 50 de ţări corupte! Trebuie să ne trezim la realitate şi să nu îi mai lăsăm pe aceşti aşa-zişi conducători să facă ce vor cu banii munciţi de noi, de români!
Este timpul să ne facem auziţi şi să le arătăm că suntem hotărâţi să nu mai tolerăm corupţia şi incompetenţa la vârful puterii! Doar împreună putem face o Românie corectă! AUR va face tot ce este posibil ca toţi cei care îşi pun interesele proprii înaintea intereselor românilor şi ale ţării să dispară de la orice nivel al guvernării României! – arată A.U.R.