Contrabanda de țigări și infractorii la volan primesc altă lovitură. Poliția Călărași nu iartă.

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Contrabanda de țigări și infractorii la volan primesc altă lovitură. Poliția Călărași nu iartă.

Nr. 236 din 20 iulie 2017

BULETIN DE PRESĂ

Țigarete de contrabandă, confiscate de polițiștii din Călărași

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poiliției Municipiului Călărași au prins, în dimineața de 19 iulie 2017, pe o femeie de 45 ani, care deținea în vederea comercializării 300 de pachete cu țigarete de contrabandă.
Aceasta se afla pe strada Ştirbei Vodă, din Călărași, în fața unui imobil, iar țigaretele erau ascunse într-o lenjerie.
Oamenii legii au dispus confiscarea bunurilor deținute ilegal și au demarat cercetările în cadrul dosarului penal întocmit în cauză.

Bărbat, reținut de polițiștii din Radovanu pentru agresiune

În continuarea cercetărilor efectuate, polițiștii din Radovanu au dispus, la data de 19 iulie 2017, măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat de 36 ani, din localitate, pentru agresarea unui consătean.
În urmă cu două zile, un bărbat de 46 ani, din Radovanu, a sesizat poliția cu privire la faptul că, la finalul lunii iunie 2017, în timp ce se afla la un bar din comună, a fost lovit la nivelul feței de către o persoană cunoscută.
Polițiștii au demarat investigațiile în cauză și l-au reținut pe agresor, pe care l-au depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Prins de polițiști în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis și fiind sub influența alcoolului, cercetat pentru infracțiuni rutiere

În noaptea de 19/20 iulie 2017, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au depistat pe DJ 304, pe raza satului Zimbru, pe un bărbat de 40 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.
La testarea sa cu apaartul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean Călărași, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

Cercetat pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației rutiere, după ce a fost prins de polițiștii din Călărași, conducând fără permis și fiind sub influența alcoolului

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Călărași au prins în această noapte, pe bulevardul Cuza Vodă, pe un tânăr de 32 ani, din Călărași, care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.
În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările vor fi continuate în cauză pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Acțiunile polițiștilor vor continua pe raza municipiului Călărași și pe întreg teritoriul județului pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la traficul rutier, urmând să fie sancționată orice abatere de la legislația în vigoare.
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere sau sub influenţa alcoolului se sancționează, conform Codului penal, cu închisoarea de la 1 la 5 ani.