Constantin Bîrcă – suplimentează absența autorităților de Ziua Drapelului Național

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Constantin Bîrcă – suplimentează absența autorităților de Ziua Drapelului Național
Publicat la 1 iulie 2022
Pe 26 iunie 2022 cu ocazia aniversării Zilei Drapelului Național proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998 în Piața Prefecturii Călărași a avut loc un eveniment la care au participat unele autorități locale. Bîrcă Constantin a fost singurul parlamentar local care a participat lângă prefectul și subprefectul  județului, secretarul CJ și viceprimarul Dragu – la eveniment.
Prefectul jud. Călărași, ing. Barbu Valentin trecut în revistă drapelele de luptă și efectivele de jandarmi și pompier prezente  și a dat citire astăzi 26 iunie 2022 mesajului premierului Ion Ciucă. S-a subliniat importanța Drapelului tricolor ca parte a identității noastre naționale, martor al transformărilor României într-un stat democratic și european, care reprezintă unitatea și continuitatea noastră.
Simbol al rezistenței naționale și purtat în lupte, tricolorul impune respect față de trecutul și valorile românești – s-a arătat în mesajul premierului.
La sfârșitul manifestării deputatul PSD  Călărași Bîrcă Constantin  a transmis mesajul său de La mulți ani, tuturor românilor și călărășenilor, de Ziua Drapelului Național!
Bîrcă Constantin: Astăzi, sărbătorim unul dintre simbolurile cele mai importante ale statului român, tricolorul. Drapelul nostru, alături de Stema și Imnul României sunt cele trei elemente naționale sfinte ale țării. Ele sunt garanția suveranității și independenței pentru care înaintașii au luptat neîncetat și față de care avem datoria de a le apăra pe mai departe pentru copiii noștri.
Sub acest tricolor pe care-l cinstim astăzi s-au purtat marile bătălii militare și politice. El a însoțit tot timpul cele mai mari reușite ale națiunii noastre. Așa cum a fost arborat el astăzi în toată țara, așa să-l arborăm și noi, în sufletul nostru, tot timpul.
El ne insuflă curajul de a vorbi și de a acționa în acord cu interesele noastre. El este simbolul libertății, al dreptății și al frăției, așa cum vorbesc de la sine cele trei culori care-l definesc.
Drapelul a fost și va fi mereu martorul tăcut al evoluției noastre ca stat. În timpul Războiului de Independență din 1877-78, armata română a fost unită permanent în jurul lui. În Primul Război Mondial, pentru apărarea drapelului de luptă, au avut loc mari jertfe, pentru că el însemna protejarea pământului țării și al onoarei militare. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, drapelele unităților românești au continuat să evidențieze curajul ostașilor noștri.
Drapelul nostru va fi mereu dovada că avem un viitor. Să ne înclinăm în fața lui și sub aceleași trei culori să lăsăm deoparte divergențele și să fim mereu uniți pentru binele României!