Consilierii PSD nemulțumiți de bugetul local pentru 2016

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Consilierii PSD nemulțumiți de bugetul local pentru 2016

Bugetul propus de primar pentru 2017 este o preocupare pentru PSD spune Marius Dulce. Ne opunem cheltuirii banului public al risipei acestuia pe tot felul de lucrări care nu au importanță pentru comunitatea noastră, pentru cei ce ne-au ales a spus acesta de nenumărate ori. Oamenii ne-au cerut în campania electorală să le rezolvăm problemele și noi trebuie să fim atenți la acestea pentru că-i reprezentăm – a spus liderul social democraților călărășeni din PSD.

consilieri-psd

Principalele proiecte ale primarului Drăgulin cu care s-a defilat în alegerile locale, cerându-se voturile populației nu au figurat pe lista investițiilor din 2016. Piața Centrală pentru comerțul produselor agroalimentare și Centrul vechi al municipiului sunt binecunoscute promisiuni ale primarului Drăgulin și PNL Călărași – spun social democrații. Sunt și promisiunile noastre, pentru că suntem călărășeni și ne preocupă starea de degradare în care a ajuns această zonă a orașului, spune Alexandru Chiriță –  consilier PSD, cunoscut prin intervențiile și propunerile sale în Consiliul local.

Pentru 2016 acesta s-a uitat să aloce  bani la buget. S-a considerat că doar Hala Centrală va trebui reabilitată printr-un proiect POP, un proiect care ar presupune ca destinația Halei să fie exclusiv pentru comercializarea peștelui și a produselor pescărești. Mulți alegători se întreabă unde vor dispare barul lui Măgăreață, librăria, magazinul Aldis cel al Avicola și alte multe magazine care valorifică produse din carne, lactate, etc. care funcționează în această Hală.

Piața centrală agroalimentară este binecunoscut focar de infecție, unde șobolanii și gunoaiele mișună printre tarabele ruginite. Prin acoperiș plouă sau ninge după caz, iar prin geamurile acoperite de mizerie nu se poate vedea. Piața are insuficiente locuri de parcare iar comercianții cât și clienții, în general persoane în vârstă domiciliate în această parte a orașului sunt foarte nemulțumite. Ei știu că Daniel Drăgulin și liberalii din partidul pe care l-au votat le-au promis reabilitarea pieței. Proiectul este primul pe lista actualului primar la adresa http://dandragulin.ro/investitii-cu-finantare-din-bugetul-national-si-local/piata-centrala-hala-de-legume-fructe Așa arată acoperișurile tarabelor din piața centrală… Doamna Cazan, domnul Simion bine cunoscuți comercianți arată către acoperișurile tarabelor lor: Le-am acoperit cu folii de carton și plastic. Prin ele ne plouă pe noi, pe clienți și marfa…spun ei. Vrem și noi condiții civilizate spun clienții amintind de Piața Big. Primarul Drăgulin să înțeleagă că municipiul Călărași nu este situat între strada Cuza Vodă și Siderca. Avem nevoie de piețe nu de scuar – spun oamenii.

piata-1

Comercianții și cumpărătorii din Piața Mare nu mai au încredere în promisiunile liberalilor. Ei spun că administrația liberală i-a păcălit din nou la alegerile locale, promițându-le o piață modernizată numai pentru a le lua voturile.
Stăm în ploaie și zăpadă. La tarabele din aer liber ultimul care le-a acoperit a fost Nicolae Dragu Prelata montată drept acoperiș s-a distrus și prin acesta plouă peste noi și legume, zarzavaturi – spun comercianții.
Aceasta nu este administrație, ci bătaie de joc, spun călărășenii întrebați. Priviți gunoaiele, tarabele ruginite, acoperișurile prin care plouă și geamurile pline de jeg prin care nu se vede.
Am votat pe primar și consilierii PNL pentru că ne-au promis o piață nouă, dar a fost o vrăjeală din partea lor.Nu mai avem încredere în liberali – spun oamenii.
Sandu Pietroiu, comerciant bine cunoscut din această Piață spune că problema se poate rezolva cu câteva foi de policarbonat care să acopere aceste tarabe. Costul ar fi pe undeva până la 50 milioane lei vechi ne spune…Bani care se încasează ușor din chiria tarabelor – continuă acesta. De ce nu este interes?

Iată ce scrie primarul Drăgulin pe pagina sa…In prezent, Primaria Municipiului Calarasi demareaza un proiect de modernizare a pietei prin amenajarea unei parcari si constructia pietei pe structura metalica, avand asigurate toate conditiile de operare. Se urmareste edificarea unei constructii mederne, la standarde europene, care sa satisfaca prin realizarea ei nevoile locuitorilor din zona, ce pot fi acoperite prin existent unei piete agroalimentare. Prin aceasta solutie, se va realiza implicit revitalizarea, infrumusetarea si cosmetizarea zonei. Toate sunt însoțite de planșe fotografice care se par a avea doar conținut electoral, neavând însă vreo intenție concretă de a fi realizate.

Și reabilitarea Centrului vechi al orașului denumit impropriu Centru Civic este o promisiune electorală a primarului nostru. Este penultima pe lista promisiunilor sale făcută înaintea alegerilor locale și poate fi găsită la adresa http://dandragulin.ro/propuneri-2016-2020/166-reabilitare-centru-vechi Se propune reabilitarea centrului vechi cu  modernizări ale zonelor verzi, montarea de mobilier urban modern și reabilitarea zonei pietonale. Vrăjelilelelectorale sunt însoțite de planșe. Și viceprimarul Dragoș Coman este unul dintre cei preocupați de reabilitarea zonei centrale a orașului, a centrului vechi, parcului central și mai ales zonei Navrom – obiective uitate de municipalitate, pe care vrea să le pună în valoare, chiar dacă acestea sunt atributul activităților colegului său, viceprimarului PNL Ivanciu Viorel.

De menționat faptul că PSD prin consilierii săi, fostul viceprimar Dulce Marius și Alexandru Chiriță, cât și ceilalți social democrați călărășeni sunt nemulțumiți de nealocarea de bani în bugetul pe 2016 pentru aceste 2 promisiuni electorale de care comunitatea noastră are nevoie indiferent de culoarea sau interesele politice. Aceștia vor solicita alocări corecte pentru bugetul anului viitor în cadrul Ședinței Consiliului local de mâine 24. 11.2017 și vor solicita includerea pe listă ca priorități a reabilitării pieței centrale și a centrul vechi.