Consilierii locali sfidează pe cei care i-au ales? Lipsă de interpelări, de proiecte și de…interes pentru cetățean. La Călărași…

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Consilierii locali sfidează pe cei care i-au ales? Lipsă de interpelări, de proiecte și de…interes pentru cetățean. La Călărași…

Curaj domnilor consilieri locali din mun. Călărași, TREZIȚI-VĂ! 

Particip, ca jurnalist la toate ședințele de Consiliu local din mun. Călărași. Asist, de fiecare dată la o prestație jalnică oferită nouă, celor care i-am ales, propus sau susținut pe reprezentanții partidelor politice. Ședințele debutează cu îmbrățișări între consilierii din toate părțile, iar consilierii au o singură preocupare: să semneze lista de prezență pentru a-și încasa indemnizația. Unii nu vin la ședințe pentru că s-au plictisit…alții nu au chef. Opoziția o fac doar câțiva din consilierii PSD: Marius Dulce, Ariciu Dumitru sau Chiriță Alexandru. La PDS se poate afirma că Dragu Nicolae și Carmen Filimon știu să facă opoziție. Din partea PSD un singur priect am văzut și anume din partea lui Dinu Florin, și anume un Regulament pentru efectuarea de lucrări pe carosabil.

Totul este o bășcălie la adresa călărășenilor. Aflăm că decât primarul întocmește proiecte, restul din partidul Domniei Sale sau alte partide stau liniștiți, fericiți pe fotoliile care îi obligă chiar la somn. Ei ridică doar mâna și își încasează indemnizația. Alții știu să facă blaturi cu PNL ridicând mâna împotriva oricărei logici de dezvoltare a muncipiului sau a politicii de partid. Nu doar de câteva ori Marius Dulce și Dragu Nicolae au avut surpriza ca lideri de partid să constate că proiectele primarului prin care se cheltuiau nejustificat sume imense de bani au fost votate favorabil de colegii lor de partid…Un exemplu poate fi risipa a peste 70 miliarde de lei pe bdul Nicolae Titulescu, un bulevard de 840 metri care trebuie …modernizat. Așa se spune la risipa de bani…modernizare. Sau reabilitare. În timp ce bulevarde ca 1 Mai se scufundă în noroaie ce le intră la oameni prin curți.

Opoziția este făcută de amorul artei în Consiliul local Călărași. Consilierii PNL sunt surprinși repetat fiind tare ocupați pentru a studia conversațiile pe facebook, agenda telefoanelor. Ei, liberalii sunt disciplinați. Ridică toți mâna așa cum o cere Drăgulin, liderul lor. Nu contează vreo logică în a vota ci doar o disciplină. Proiectele nu sunt expuse, ele foarte rar se analizează, se prezintă spre analiză discuției plenului. Se spune că s-au discutat în ședințele de comisie. O altă formă de a fi plătiți degeaba, suplimentar mulți consilieri. Acolo prezența este rară și discuțiile sumare. Nu te poți opune proiectelor primarului, pentru că de fapt înseamnă multe lucrări ce trebuiesc efectuate, contracost – firește…

În 2018 nu am văzut vreun consilier PNL care să propună el un proiect, Practic stau cuminți și degeaba în bănci. Se mai trezesc din amorțeală și de pe telefoane când Dulce sau Dragu ori Chiriță contestă vreun proiect, sau atunci cînd se fac interpelări. Ori când vreun ziarist neliniștit, ca mine cere socoteală pentru neregulile din așa zisul municipiu. Inutil să vorbesc despre blatul pe care consilierii îl fac cu primarul pentru a i se trece proiectele, care de fapt nu prea aduc ceva nou în oraș. Pentru că nimic nu se vede, nici o schimbare. Blatul este o formă de a vota altfel. Se face direct cu mâna ridicată. Alții preferă să lipsească de la ședințe sau să iasă din sală pentru atât de urgentele necesități fiziologice.

Nimic nu merge bine în Consiliul local. Chiar dacă viceprimarul Ivanciu i-a întrebat pe consilierii puțini prezenți ce gânduri bune au pentru municipiu, pentru oameni. O doamnă consilier de la PSD s-a gândit că au fost prea mulți călărășeni de onoare votați, aprobați în acel Consiliu. Neștiind cum să își valorifice absența repetată și lipsa de proiecte a ironizat ceea ce ei au votat: oamenii de onoare. A cerut să li se construiască un Cimitir. Doamna consilier, nu știu ce caută acolo. Probabil vreo susținere pentru funcția publică de director. Subsemnatul am făcut vreo 40 de propuneri de proiecte la începutul lui 2018. Unele s-au înfăptuit sau sunt în curs, ceea ce demonstrează că se pot face lucruri bune pentru comunitate, că totuși există și intenții bune din partea Executivului, a Primăriei Călărași. 

Nu am scris despre prezența consilierilor aleși pe strazile și prin gropile din Călărași. Oare le văd? Dvs. I-ați văzut? Sau vin doar în campania electorală?

Voi face public activitatea fiecărui consilier, o sinteză a activității fiecărui grup politic în cadrul Consiliului local. Ce sume de bani au încasat…Voi extinde aceasta și la Consiliul județean. Voi prezenta public despre absenteismul, proiectele și interpelările fiecărui consilier. Să vedem pe cine mai reprezintă. Ce spuneți?