Consilierii locali PNL din comuna Curcani își caută de aproape un an dreptatea prin instanțe…

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Consilierii locali PNL din comuna Curcani își caută de aproape un an dreptatea prin instanțe…

Consilierii locali PNL au cerut Instanței de judecată din Călărași să dispună aplicarea prevederilor  HCL 35/ 29.10.2020 și să oblige pe secretarul comunei ca aceasta să fie trimisă Instituției Prefectului – investită a se pronunța privind legalitatea acesteia. Totodată, ca urmare a votului majoritar exprimat se cere investirea ca viceprimar a consilierului local Nica Dorel începând cu 29.10.2020 și delegarea atribuțiunilor de serviciu. Consilierii PNL cer prin dosarul 1519/116/2020…plata retroactivă a salariilor viceprimarului Nica Dorel acestea fiind indexate, majorate și reactualizate âncepând cu 29.10.2020 până la data încadrării viceprimarului Nica Dorel.

În motivare se arată că s-a recunoscut calitatea de consilier a reclamantului Nica Dorel, susținut de grupul PNL Curcani, prin autoritatea  prefectului conf. unui ordin de prefect. Se susține reaua intenție a secretarului comunei, în condițiile în care ordinul prefectului a fost înregistrat la primăria Curcani, și nu i se dă curs. Consilierul Nica a fost votat cu majoritatea consilierilor prezenți într-o ședință legal constituită, respectiv cu votul a 8 din 15 consilieri prezenți…susțin în apărarea lor consilierii PNL.

Ei arată nerespectarea procedurilor de desfășurare a ședințelor tocmat de secretarul comunei care nu avea dreptul de a conduce ședințele. Situația este prezentată tragic pentru locuitorii comunei de către consilierii PNL Curcani. Aceștia nu au votat bugetul local pe anul în curs, nu au participat la ședințe, cerând ca să li se recunoască votul dat în luna octombrie 2020 și respectarea procedurilor de ședință. Totodată ei susțin că au multe proiecte pentru dezvoltarea localității, dar cer să li se recunoască autoritatea.

În replică, primarul comunei, Gazu Aurică acuză grupul PNL că se opune dezvoltării localității, absența lor și nevotarea favorabilă a proiectelor aflate pe ordinea de zi din mai multe ședințe, aceasta aducând grave deservicii comunei. Se indică faptul că localitatea nu poate beneficia de fonduri financiare pentru derularea unor proiecte, pentru plata unor obligații legale sau pentru începerea altor proiecte. Liberalii spun că ei nu se opun dezvoltării comunei ci doresc doar respectarea legalității…

De menționat că primarul Aurică Gazu are ambiția de a termina lucrările de canalizare, de extindere a trotuarelor în localitate, de realizare a unui dispensar nou. Cel mai important rămâne proiectul de introducere a gazelor în localitate – pentru care unele comune au găsit calea aprobării finanțării doar prin plata TVA de către comună/ ex. Borcea. În aceste condiții primarul Gazu indică procedurile urmate în instanță drept forme de șantaj, care îl împiedică să își onoreze promisiunile făcute cetățenilor la alegerile locale. Instanțele de judecată din Călărași au mai multe dosare în lucru în care sunt părți UAT Curcani, primarul comunei, secretarul, președintele de ședință și Instituția prefectului.