Consilierii locali au votat: vom avea o baie comunală în minunatul nostru municipiu

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Consilierii locali au votat: vom avea o baie comunală în minunatul nostru municipiu

Pe rromii din Călărași îi așteaptă un pericol: baia comunală. O inițiativă a PDS Călărași

Inițiativa a plecat de la consilierii locali ai PDS Călărași Dragu Nicolae, Buzea Romeo și dr. Filimon. Ne-a îngrijorat starea de igienă a populației, cu precădere a celei defavorizate din zona Oborul Nou. Am cerut construirea acolo a unei băi comunale în valoare de 45 mil ron. spune fostul primar Dragu Nicolae. Municipiul nostru a avut o baie comunală lângă fosta Maternitate, care s-au demolat. Venim în sprijinul oamenilor care nu își pot permite o baie cu apă caldă spune și consilierul Buzea. Și aceștia au drepturi, continuă acesta amintind că majoritatea orașelor civilizate au băi iar populația beneficiază gratuit de aceste servicii.

Buzea spunea nu demult: Trebuie să facem băi comunale la oamenii pe care-i vedem cum umblă, la starea în care umblă.Un imbeciloid mi-a spus că de ce să facem asta…Simplu: Ăla care nu se spală cu lunile și e plin de toate cele…se duce și se joacă cu ăștia de la Kaufland…Te duci și pui mâna pe o pară acolo, o iei și o mănânci… Vreau să spun că sunt cheltuieli imense pentru îndreptarea sănătății populației…dar nu este mai bine să previi? – spune consilierul Buzea Romeo. Noi am avut o Baie Comunală în Călărași, demolată…era lângă intrarea vechiului spital, lângă fosta Maternitate, acolo unde sunt acum Finanțele.

Consilierul PDS Buzea Romeo a avut imaginație… el a vrut  ca municipalitatea să realizeze pe caroserii de autobuze, niște așa numite caravane dotate cu personal medical și dușuri cu apă caldă, săpun pentru oamenii săraci, indicând pe așa numiții țigani turcești… El se gândise la destinație anume la Oborul Nou pentru rromii și turcii care nu au condiții să se spele.  Accesul se va face obligatoriu pe cartele. Nu ai făcut baie, nu beneficiezi de ajutorul social sau de hrană de la Cantina Săracilor. Nu ai ștampila pe cartelă că ai făcut baie, nu ai ce mânca. Este simplu – apreciază Buzea Romeo.

Iată că astăzi 28 martie Consiliul local a aprobat fonduri pentru construirea unei Băi comunale. Un vis împlinit…

La sfârșitul Ședinței publice a Consiliului local de astăzi 28 martie, ocazie când s-a votat bugetul propus de către Primar, consilierul Buzea și primarul Drăgulin au tras concluzii. VIDEO