Consilierii județeni PSD Călărași Sorin Vrăjitoru și Liviu Vârtejanu – preocupați de soarta zonei de nord a municipiului Călărași

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Consilierii județeni PSD Călărași Sorin Vrăjitoru și Liviu Vârtejanu – preocupați de soarta zonei de nord a municipiului Călărași

Consilierii județeni au votat ieri 27 aprilie transmiterea unor imobile din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Județului Călărași. Este vorba de terenul și ce a mai rămas din clădirile poligonului militar dezafectat de la intrarea in municipiu dinspre Drajna și de unitatea militară de radiolocație învecinată, dezafectată și ea cu mulți ani în urmă… Consiliul Județean a primit avizul favorabil de la MApN și terenurile au fost transferate în patrimoniul CJ Călărași.

Sorin Vrăjitoru, vicepreședinte al PSD Călărași, consilier activ al acestui partid din cadrul CJ Călărași a intervenit solicitând în cadrul Comisiei de specialitate: Vrem să știm  viziunea CJ și proiectul detaliat a ceea ce se dorește a fi realizat în acea zonă din nordul municipiului Călărași. Vor fi locuințe sociale, spații pentru dezvoltarea mediului de afaceri, vrem să promovăm zona sub o altă formă – ca și zonă turistică…Vrem să avem o viziune unitară asupra acelor terenuri către o destinație corectă și utilă pentru municipiul Călărași.

min. 02.42

Liberalii concură prin Vasile Iliuță  cu solicitarea social democratului călărășean Sorin Vrăjitoru, anunțând că executivul CJ a depus documentația privind partea socială, sportivă, culturală și asupra a tot ce se poate realiza acolo…prin această preluare. Mai greu va fi cu apariția Hotărârii de Guvern care să aprobe acest transfer. Și Vasile Iliuță are proiecte cu acele terenuri viitoare. El a făcut demersuri la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu din București unde un grup de 20 de masteranzi vor putea participa la un concurs de proiectare privind dezvoltarea acelei zone. Masteranzii vor fi recompensați pentru eforturile lor prin premii, consilierii fiind de acord în principiu cu suportarea acestor costuri dar și asigurarea mesei, transportului și cazării masteranzilor.

Ideea lui Sorin Vrăjitoru a fost continuată apoi de alt social democrat înfocat călărășean, de consilierul Liviu Vârtejanu. El a cerut ca zona selenară învecinată celei transferate  în patrimoniul CJ, anume zona aparținând fostului IACMSC Călărași/ Mark Trust SA care se învecinează cu str Variantă Nord, să fie preluată și găsită și pentru aceasta o destinație similară. Vârtejanu descrie peisajul de acolo dezagreabil, zona ca fiind selenară, excavată de căutătorii de fier vechi, plină de mormane de gunoaie și moloz, dărâmături – care oferă un aspect deplorabil capitalei de județ. Și Liviu Vârtejanu a avut susținerea colegilor săi liberali, urmând ca executivul Consiliului să documenteze acest aspect către cele legale.