Consilierii județeni din Călărași au aprobat rectificarea bugetară…

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Consilierii județeni din Călărași au aprobat rectificarea bugetară…

Consilierii judeţeni au validat, joi, în cadrul unei şedinţe extraordinare Hotărârea privind   rectificarea bugetului propriu al judeţului Călăraşi pe anul 2020. Astfel s-a validat majorarea bugetului propriu al judetului Calarasi pe anul 2020 cu suma de 3.390 mii lei. In conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 50/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, Seful Administratiei Judetene a Finantelor Publice Calarasi a emis Decizia nr.15/2020 prin care unele venituri aferente bugetului propriu al judetului Calarasi au suferit unele modificari, in sensul in care cotele defalcate din impozitul pe venit au crescut cu suma de 1.005 mii lei, iar sumele alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale au scazut cu  137 mii lei.

In consecinta, propun ca la partea de cheltuieli a bugetului propriu sa fie alocata suma de 98 mii lei capitolului „Autoritati executive” pentru acoperirea unor cheltuieli cu bunuri si servicii, 130 mii lei sa fie acordata sub forma de subventie Spitalului de Psihiatrie Sapunari pentru achizitionarea de combustibil calor extra, iar cu diferenta de 640 mii lei sa se constituie un fond de rezerva bugetara.

La aceasta data exista lucrari executate si facturate la obiectivul de investitii ”Modernizare DJ 411 Chirnogi – Radovanu – Crivăț – lim. Jud. (Hotarele), km 0+000 – km 18+090” – PT+DE+DTAC, execuție lucrări, inclusiv asistență tehnică,consultanta si servicii ssm taxe și cote legale” finatat din Programul National de Dezvoltare Locala, in valoare de 2.000 mii lei. Pentru achitarea acestor lucrari s-a propus realocarea  sumei de la proiectul cu finantare externa nerabursabila ”Managementul de risc si protecția la inundatii in regiunile transfrontaliere Calarasi-Polski Trambesh” Cod e-MS RO BG 137” catre investitia de pe drumul judetean.

Muzeul Dunarii de Jos a devenit in aceasta perioada partener in cadrul proiectului „Calarasi an Innovative Cultural Bridge for Sustainable Regional Development RO-BG 271”. In urma depunerii unei cereri de acordare a unui avans la Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, in contul Consiliului Judetean Calarasi a fost virata suma de 67 mii lei sub forma unei prefinantari. Pentru derularea acestui proiect este necesara includerea acestei sume in bugetul muzeului calarasean.

De asemenea, in data de 11.05.2020, prin Dispozitia nr.259/2020 a Presedintelui Consiliului Judetean Calarasi, a fost majorat bugetului propriu al judetului Calarasi pe anul 2020 cu suma de 3.390 mii lei, ca urmare a sumelor incasate de la Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, in contul unei cereri de plata aferenta proiectului european « Modernizarea si reabilitarea drumurilor judetene DJ 402 tronson DN 4 – Curcani-Mariuta – limita judet Ialomita km.0+000-km.53+700 si DJ 302 tronson DN 3-Belciugatele-Mariuta-limita judet Ialomita km.0+000-km.15+365». se arata in Referatul de aprobare