Conducerea S.P.C.T.A.F.L. prezintă primarului Marius Dulce progresul la blocul de locuințe sociale de pe strada Dumbravei…
o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Conducerea S.P.C.T.A.F.L. prezintă primarului Marius Dulce progresul la blocul de locuințe sociale de pe strada Dumbravei…
Blocul 15 cu 44 unități locative având două corpuri, A + B are termen de finalizare luna iulie 2025. Blocul nou construit are în preponderență garsoniere dar și câteva apartamente cu destinație de locuințe sociale. Sunt peste 2000 cereri de astfel de locuințe, depuse la Primăria Călărași. Documentele din dosar trebuie actualizate anual de către solicitanți șa Comisia pentru Fond locativ. Tot acolo se propune repartizarea în funcție de punctajul obținut se face evaluarea prin Consiliul local care realizează aceasta în ședința publică – arată conducerea S.P.C.T.F.L. din subordinea Primăriei Călărași.
Există o preocupare constantă, permanentă a primarului Marius Dulce de a se construi locuințe sociale, dar și de acordare a terenurilor pentru familii tinere – necesare construirii de locuințe în comparație cu alte municipii capitale de județ. Astfel, mun. Călărași este fruntaș față de Slobozia sau Giurgiu în această perioadă de după pandemie, sau când prețurile au fost afectate de urmările războiului din Ucraina, ori de criză economică.
Alte lucrări estimate a fi efectuate prin ANL vor avea asigurate finanțarea și în această perioadă de limitare a cheltuielilor impuse de ordonanța actuală. Este vorba de două tronsoane a câte 18 unități locative care intenționăm a le da în folosință la începutul anului 2026. Vor avea centrală de scară. Vom vedea dacă putem asigura și etapa a doua pentru finanțare / care depinde de ANL București. Sursa de finanțare se asigură prin Ministerul Dezvoltării – a arătat conducerea S.P.C.T.F.L. Călărași – indicând orientarea primarului Marius Dulce pentru a avea asigurată finanțarea lucrărilor din surse diferite.
Totul concură pentru realizarea de lucrări de calitate și în perioada propusă din contract. Locuinţele sociale se repartizează de către consiliile locale pe baza criteriilor stabilite anual de acestea / de ele pot beneficia, în ordinea de prioritate stabilită de consiliile locale, următoarele categorii de persoane: tinerii căsătoriţi care au fiecare vârsta de până la 35 de ani, tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradul I şi II, persoanele handicapate, pensionarii, veteranii şi văduvele de război, beneficiarii prevederilor Legii nr. 42/1990, republicată, şi ai Decretului-lege nr. 118/1990, republicat, alte persoane sau familii îndreptăţite.
Finanţarea locuinţelor sociale se asigură din bugetele locale, în limitele prevederilor bugetare aprobate anual, ale consiliilor locale, în care scop se instituie o subdiviziune de cheltuieli distinctă în aceste bugete.
Statul sprijină construcţia de locuinţe sociale prin transferuri de la bugetul de stat, stabilite anual cu această destinaţie în bugetul Ministerului Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, prin legea bugetului de stat.