Conducerea CJ a verificat pregătirea pentru deszăpezire din județ… VIDEO

o zi ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Conducerea CJ a verificat pregătirea pentru deszăpezire din județ… VIDEO
Conducerea CJ și a S.C. Drumuri și Poduri județene Călărași a prezentat flota de utilaje și autospeciale pregătite pentru deszăpezire. Sunt pregătite 52 de utilaje, din acestea 36 aparțin societății. Aceasta are în stoc sunt peste 300 de tone de sare și materiale antiderapante. Cele 52 utilaje acționează în 5 zone ale județului și au fost achiziții SH de la aeroporturile de la Viena și Berlin/ o parte provenind de la casare din dotarea armatei austriece.
VIDEO
Vasile Iliuță și Mihăiță Beștea au trecut în revistă fiecare utilaj căruia i s-a prezentat utilitatea. De menționat că flota de autospeciale a crescut de peste 5 ori în ultimii 3 ani. O investiție se face permanent nu numai în utilaje ci și în calitatea pregătirii celor ce le deservesc, personalul fiind calificat să acționeze pe orice tip de utilaj din dotare și având cunoștințe mecanice de specialitate pentru a interveni în diferite situații. 
Lungimea drumurilor pe care se acționează pentru deszăpezire acoperă tot județul Călărași, existând rezerve tehnice de intervenție. Personalul va deservi 24 de ore din 24 aceste utilaje, respectiv s-a asigurat lucrul în ture, transportul și cazarea personalului pentru sezonul rece în cele 5 zone de intervenție. Funcționarea utilajelor este ireproșabilă, iar eficacitatea lor este de necomparat cu dotarea de acum 5 ani când nu existau freze iar plugurile de zăpadă erau rudimentare constând din utilaje cu lamă. Acum în dotare sunt autospeciale pentru fabricarea și împrăștierea soluției saline, perii pentru curățat carosabilul deszăpezit și aspiratoare.