Comuna Ciocănești. Primarul Dan Velicu are motive de a se mândri. Dezvoltarea localității continuă. Retrospectiva 2022 VIDEO

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Comuna Ciocănești. Primarul Dan Velicu are motive de a se mândri. Dezvoltarea localității continuă. Retrospectiva 2022 VIDEO

22 oct. 2020 com. Ciocănești are un nou primar. În prezența reprezentantului Guvernului, în fața delegatului Prefecturii Călărași, a multor consilieri județeni și candidați la alegerile parlamentare, sau a altor primari, dl. Dan Velicu ( PSD) a depus jurământul.

 VIDEO

El a fost aplaudat de cei asistenți și felicitat de primarul Petre Pavel care i-a înmânat eșarfa de primar și ștampila Instituției. Președintele reales al Consiliului Județean, Vasile Iliuță l-a felicitat pe noul primar arătând că proiectele de dezvoltare ale comunei sunt și ale județului Călărași. Momentul de emoție a fost marcat de dna Ifrim reprezentantul Prefecturii, cu aduceri aminte din istoria comunei. Vasile Iliuță a descris comuna Ciocănești care a pus pe harta județului agricultura și administrația la loc de cinste. În continuare comuna și Consiliul Județean vor fi parteneri…a spus acesta…

 VIDEO

Foarte buna colaborare cu Consiliul Județean și echipa Vasile Iliuță aveau să definească profilul unui primar gospodar, preocupat de a face lucruri bune, și mai presus de toate de a-și onora angajamentele. L-am găsit deseori pe teren acolo unde trebuia luată decizia dar dezvoltarea localității a presupus multe deplasări la București pentru obținerea finanțărilor necesare. Munca în echipă, organizarea eficientă a activităților aveau însă să definească profilul primarului Dan Velicu.

 VIDEO

Ciocănești. Viceprimarul Raiu Marian la primele ore ale dimineții coordona activitatea de plantare a unor pomi pe zonele verzi.
Raiu Marian: Vrem să refacem zonele verzi după ce am introdus canalizarea și vom continua acest lucru și în primăvară, când vremea o va permite. Dl. primar Velicu are ambiția de a realiza zone verzi cu flori și arbori care să încânte pe cei ce trec prin localitatea noastră…

Pe primarul PSD al com. Ciocănești, ing. Dan Velicu, l-am găsit ca de obicei preocupat de analiza stadiului proietelor din localitate. Dan VelicuUn angajament făcut locuitorilor a fost și construirea lângă Stația de carburant a unei grădinițe cu trei clase de copii. Locația generoasă mai are o sală de joacă, spații didactice și o sală de mese pentru cei mici ni se explică.

Raiu Marian: Vrem să refacem zonele verzi după ce am introdus canalizarea și vom continua acest lucru și în primîvară, când vremea o va permite. Dl. primar Velicu are ambiția de a realiza zone verzi cu flori și arbori care să încânte pe cei ce trec prin localitatea noastră…
Luna aprilie 2022.  Starea de degradare a unei biserici nu aveau cum să nu îl marcheze pe primarul social democrat…Primarul Velicu Dan a demarat un nou proiect pentru Ciocanesti!!! Este vorba de o biserică veche care a rezistat trecerii timpurilor și care va fi reabilitată în întregime. Calitatea lucrărilor este importantă pentru complexitatea picturii ce urmează a se realiza dar și pentru lucrările la acoperiș și tencuieli.
 VIDEO
Velicu DanA venit timpul să ne îngrijim de bisericile noastre ale căror ziduri au ascultat rugăciunile multor generații de credincioși și ne-au adăpostit în vremuri grele. De aceea am început lucrările la Biserica Sfântul Nicolae din Mărgineni, unde am curățat zidurile până la cărămidă si urmează a fi tencuită si pictată asa cum merită un lăcaș sfânt cu o istorie impresionantă.
 VIDEO
Grija pentru condiții sănătoase asigurate copiilor din Ciocănești au constituit o preocuparepermanentă pentru primarul PSD Dan Velicu. După ce a terminat construirea unei noi grădinițe cu trei clase și dotarea acestora cu mobilierul didactic necesar, a urmat și amenajarea curții instituției de învățământ preșcolar cu un loc de joacă și un miniteren pentru sport. Ne preocupă siguranța copiilor noștri și o educație corectă sănătoasă pe care suntem obligați să o acordăm celor mici – a precizat primarul Dan Velicu.
VIDEO
Ciocănești. Primarul Dan Velicu te impresionează cu bilanțul activităților în al doilea an de primar. Aflăm că în spatele acestora stau multă muncă, o echipă tânără, motivată de ambiția primarului de a realiza din Ciocănești o comună modernă.
Printre realizările sale enumerăm: finalizarea rețelei de apă 7,5 km de apă în partea de sud și o stație de apă care compensează solicitările din perioada de vară. Realizarea grădiniței nr 1, a unui spațiu de joacă, teren sport, panouri fotovoltaice pentru dotarea acesteia. Reabilitarea unui parc a fost satisfacția tinerilor din localitate. Reabilitarea bisericii Mărgineni, învelirea acesteia, lucrările la tencuieli, refacere frescă a fost continuată cu reparațiile a 170 respectiv 250 metri gard la două cimitire.
S-au finalizat reparațiile la dispensarul uman și s-a încadrat un medic. S-au plantat 300 arbori catalpa. Se așteaptă finanțarea pentru proiectul de aducțiune gaze dar și de extindere rețea canalizare și stație de epurare – o altă etapă. S-au asfaltat alte drumuri. În licitație se află o sală de sport dar și reabilitarea a 3 km de rețea apă, precum și reabilitarea Căminului Cultural. Dan Velicu a vorbit despre eficientizarea energetică a școlii dar și despre 3 stații de încărcare electrice. Continuă proiectul pe POIM pentru regralea consumului de energie electrică. Cel mai important proiect este realizarea unui centru modern al comunei în 2023.
Dan Velicu a mulțumit echipei și oamenilor care l-au înțeles, au fost aproape de el și l-au ajutat să facă lucruri bune pentru oameni. A transmis un mesaj de încredere și i-a asigurat că își va onora toate promisiunile…

 VIDEO

Am lăsat nu întâmplător la urmă ceva important pentru primarul Velicu. Apropierea sa de biserică, credința în Dumnezeu și valorile sfinte, educația aleasă primită reconfirmă încrederea în oameni și  motivează credința de a face lucruri bune pentru oameni.

Vizita noastră la primăria Ciocănești l-a găsit pe dl. primar ing. Dan Velicu în discuții cu noul preot titular de la una din parohii. Ne descrie că lucrurile bune se fac în liniște și că a întreținut toate cimitirele, împrejmuirile dar și lucrările migăloase de restaurare la biserica Mărgineni. Ochiul primarului la doi ani de mandat se uită și la vecini, și nu se poate spune că nu dorește și el o capelă ca la Dorobanțu. Împreună cu părintele Gheorghe a identificat soluțiile tehnice și varianta de finanțare. Este un lucru necesar să avem o capelă multifuncțională ne spune primarul – indicând situațiile pandemice când pentru a zădărnici bolile trebuie luate măsuri dar și normele sanitare de respectat.