Compania Aldis finalizează reabilitarea cimitirului Sf. Gheorghe din Călărași. VIDEO

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Compania Aldis finalizează reabilitarea cimitirului Sf. Gheorghe din Călărași. VIDEO

După aproape un an de muncă, Alina Naghi a reușit să reabiliteze cimitirul unde este înmormântat soțul ei, George Naghi – fondatorul Companiei Aldis. Despre Aldis nu este nevoie să scrii, să vorbești, acesta este un renume nu numai privind calitatea produselor de carne preparate la Călărași, dar mai ales pentru locurile de muncă pe care Aldis le-a asigurat călărășenilor. Este cel mai important lucru spun oamenii cu care mă întâlnesc, ca cineva să îți dea un serviciu, un loc de muncă, unde să te poți specializa dar mai ales să duci acasă familiei o pâine.

Reabilitarea cimitirului nu a fost ușoară. Lucrările s-au desfășurat continuu, inclusiv pe condiții nefavorabile având sprijinul salariaților de la Aldis. Primăria Călărași, Administrația Cimitirelor și cetățenii au privit bucuroși cum compania Aldis a înlocuit în întregime gardurile, a realizat alei betonate, placate cu granit, a asfaltat strada și betonat trotuarele de acces la cimitir, cum a realizat brazde de flori. Alina Naghi nu s-a mulțumit doar cu realizarea unui monument creștin, a unei capele în memoria soțului ei ci a cinstit și memoria eroilor militari din cimitirul alăturat. Acolo a reparat monumentul eroilor sovietici, l-a placat cu marmură, a plantat flori. Cimitirul are iluminat modern, un post permanent de pază și grupuri sociale, iar salubrizarea este exemplară. Oamenii spun că nu găsești astfel de cimitir în țară și mulțumesc familiei Naghi pentru eforturile făcute, mulți cetățeni având rudele înmormântate în același cimitir unde se odihnește și George Naghi. Trecând pe lângă mormântul său oamenii îi aduc un pios omagiu, cinstire și o tristă aducere aminte. Ei vorbesc cum s-a stins o inimă caldă și plină de dragoste, un suflet generos și bun.