Comerțul cu păsări și animale mici vii interzis în jud. Călărași. Comunicat Administrația Piețe, Târguri și Oboare.

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Comerțul cu păsări și animale mici vii interzis în jud. Călărași. Comunicat Administrația Piețe, Târguri și Oboare.

Conform adresei nr 4063 din 15.03.2017 a DSV Călărași înaintată Primăriei Călărași conform Notei ANSVSA nr. 6633/10.03.2017 Primăria Călărași este obligată să respecte prevederile legislative privind funcționarea sanitar veterinară a Târgurilor de animale vii, astfel:

Comercializarea în târguri a păsărilor vii este interzisă. De asemenea este nu se pot comercializa câini sau pisici.

Adresa publicată este semnată de directorul DSV Călărași dr. Gheorghe Drăgănica, director executiv adjunct dr. Cornelia Tilpeanu și șeful serv. control sănătate animală dr. Popescu Eugenia.

Publicăm documentul comunicat de ing Manea Vasile șef serv Piețe și Oboare Călărași cu mențiunea că începând din data de 3 noiembrie funcționarea comerțului cu păsări, câini și pisici vii va fi interzisă și pe raza mun. Călărași.

Se vor lua măsuri de sancționare a celor depistați că efectuează astfel de fapte de comerț de către Poliția locală a comunicat directorul Manea Vasile.  Contactat telefonic șeful Poliției locale a comunicat : Vom interveni, având competențe legale pentru sancționare a comercianților care desfășoară fapte de comerț nelegal în alte zone decât cele autorizate sau pentru ocuparea domeniului public. 

Potrivit Dispoziției DSV se pot comercializa numai specii de ecvidee, bovine, ovine, caprine, porcine, iepuri provenite din exploatații nonprofesionale precum și porcine provenite din exploatații comerciale. Iată documentul