Com. Unirea. Primarul Ciprian Olteanu ne prezintă proiectele în derulare. VIDEO

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Com. Unirea. Primarul Ciprian Olteanu ne prezintă proiectele în derulare. VIDEO

Digitalizarea, Corpul B de la școală, corpul C de la Școală, Căminul Cultural, corpul A realizat separat sunt proiecte în derulare ale comunei Unirea aflate în derulare, cu finanțare de la ADR Sud Muntenia. Un alt proiect este acela de regenerare verde. Nu știm cât de garantată va fi finanțarea dar există o comparație în raport cu proiectele depuse pe CNI. Un volum impresionant de muncă s-a depus pentru fiecare proiect și oamenii așteaptă ca lucrările să înceapă. 

 VIDEO

Comuna Unirea a avut finanțat prin CNI doar sala de sport, un loc unde acum copiii se bucură la mai multe secții de interes cum ar fi karate și boxul. Terenul de sport, baza sportivă a fost realizată de primărie și este un loc iubit de localnici, unde se vor desfășura multe competiții sportive. Satisfacția pentru primarul liberal a fost terminarea intabulărilor cadastrale la terenul intravilan, o operațiune de care s-a bucurat fiecare familie.

Centrul de aport voluntar este o ambiție de a colecta corect deșeurile. Proiectul finanțat pe PNRR este amplasat acolo unde oamenii s-au obișnuit să arunce gunoaiele. S-a realizat împrejmuirea și sistemul de montaj al stâlpilor pentru copertină. Urmează turnatul a cca 2000 metri pătrați de platformă de beton pe o structură armată, incluzând și materialul geotextil. Pe platformă se vor amplasa containere specializate pentru prelucrarea deșeurilor de toate formele. Baterii, haine, reciclabile, plastice, sticle vor fi prelucrate aici. Spațiul va deservi și comuna Jegălia la un schimb pentru colectarea cu deșeurile organice/ gunoi de grajd pe care le vom duce la aceștia, astfel încât ambele localități să beneficieze de aceste proiecte – arată primarul liberal Ciprian Olteanu. 

 VIDEO

Este și un proiect nou de împădurire a islazului din zona de baltă de care dispune com. Unirea. Am convins pe oamenii care au contracte de arendare acolo, și care au înțeles necesitatea proiectului. Numărul de animale crescute a scăzut odată cu scăderea randamentului pășunilor. Oamenii nu reușesc să reînsămânțeze, să curețe amorfa care se depune anual. Am vorbit la Ministerul Mediului și vrem să realizăm o plantație pe cca 150 hectare cu diverși arbori ce se pretează la acea zonă nisipoasă. Vom beneficia pe 12 ani de o subvenție anuală de 190 euro / hectar. Suplimentar pentru 20 ani vom avea prima de sechestrare a carbonului de 460 euro/ hectar. Pentru primii ani vom avea un venit de cca 700 euro/ hectar, urmând ca în ultimii ani să rămânem cu acea primă pentru sechestrare a carbonului. Pentru primărie va fi un beneficiu extraordinar. Avem pădure, dăm o utilizare mai bună a spațiului și avem și o subvenție/ venit pasiv pentru a face și alte investiții în comună – a arătat primarul Ciprian Olteanu pentru Atitudinea din Călărași.