Com. Grădiștea: Iulian Iacomi, Samoilă Ion, Sbârcea Marian și Călin Dumitru au validat noua conducere a PSD din localitate

8 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Com. Grădiștea: Iulian Iacomi, Samoilă Ion, Sbârcea Marian și Călin Dumitru au validat noua conducere a PSD din localitate

Matei Vasile a fost ales ca președinte al org. Grădiștea și viitor candidat ca primar la Alegerile locale ce vor urma

Adunarea PSD Grădiștea a fost deschisă cu un moment de reculegere păstrat în memoria celui ce a fost Marin Ștefan, liderul org. Grădiștea. Ședința a fost condusă de Alexandru Boboc. După alegerea secretariatului tehnic și a comisiei de validare s-a prezentat raprortul de activitate al organizației, programul de activitate și alte activități tehnice, s-au făcut propuneri și s-a ales noua conducere a organizației, și s-a stabilit candidatura ca primar la alegerile viitoare de la anul.

Comuna Grădiștea are 4 secții de vot amplasate în școlile generale, unde din 3994 cetățeni au votat 1717, iar pe liste suplimentare 422 persoane. S-a arătat cum acestea au fost aduse la fel ca în 2014. Deși în localitate a mai rămas 1 persoană de etnie maghiară, 12 alegători au votat UDMR. PNL a obținut la alegerile recente 1100 voturi inclusiv voturile de pe listele suplimentare și electoratul acestui partid se bazează pe cetățeni transportabili. PSD se bazează pe votul a 900 cetățeni. S-a arătat că în aceste condiții la alegerile locale trecute consilierii locali PSD Simion Stan și Petrache Săndica au obținut 557 voturi. Vasile Matei candidat în 2012 ca primar a obținut 1200 voturi fiind depășit cu 28 voturi de primarul actual PNL Corbu.

Samoilă Ion a descris că organizația PSD Grădiștea și-a stabilit un calendar tehnic deosebit, bogat și diversificat în activități. Un document programatic la care se lucrează pentru cetățeni este platforma program a acestei organizații. El a moderat discuțiile social democraților ce au denunțat teroarea instituită de primarul liberal, care servește preferențial pe cetățeni. S-a arătat că guvernul PSD alocă fără a ține seama de orientarea politică a primarilor sume mari de bani pentru dezvoltarea localităților și că primarul, autoritățile locale sunt obligate să îl servească pe cetățean.

Achim Iulian a denunțat mafia cu lemne de foc din localitate comisă de samsari sub nasul primarului și a întrebat despre introducerea gazelor arătțnd lipsa de preocupare a primarului pentru asfaltarea localității, deși alte localități din județ asfaltează anual peste 10 km de străzi ori au terminat asfaltarea.

Sbârcea Marian a cerut colegilor din Grădiștea să readucă PSD la locul meritat, pentru că actuala conducere a partidului a demonstrat că este aproape de oameni, de problemele acestora. Dumitru Călin a exemplificat cu lucrurile bune realizate de PSD privind majorarea punctului de pensie, a ajutorului social, arătând că experiența de viață a pensionarilor trebuie folosită.

Iulian Iacomi a felicitat buna organizare și a descris că urmăresc același scop: câștigarea alegerilor, prosperitatea cetățenilor și lucrurile bune pe care trebuie să le facă pentru a răsplăti încrederea acordată de alegători. Totul se realizează prin unitate și susținerea celui mai bun candidat, a unui om în care comuna are încredere: Matei Vasile. El i-a transmis primaruli PNL Corbu că PSD va câștiga alegerile locale viitoare chiar dacă el Iacomi Iulian va fi obligat să se mute în cort la Grădiștea. A invitat pe oamenii cu experiență să vină alături de echipa lui Matei Vasile, unde se cere seriozitate, responsabilitate, expertiza lucrului bine făcut, durabil. A prezentat investițiile făcute de guvern, pentru care consiliile locale ar fi trebuit să aleagă măcar ca viceprimar pe un consilier local PSD, totul pentru că comunitatea datorează dezvoltarea banilor alocați pentru diferite proiecte de asfaltare, pietruire, iluminat, introducere rețea apă canalizare, reparații școli, construire cămine culturale, stadioane, etc.. Iacomi a demonstrat că vorbește ca un primar, că acționează  cu responsabilitate. A încurajat pe social democrați pentru alegerile ce vor urma, fiind îndelung aplaudat.

La finalul adunării a fost ales ca președinte al organizației Matei Vasile, vicepreședinți domnii Simion Stan și Dima Alexandru, secretar executiv Boboc Alexandru și trezorier Petrache Vasile. Au mai fost aleși și 3 membri în comitetul de conducere al organizației Grădiștea. Votul majorității a fost validat de delegația de la PSD Călărași, care a promis că va fi mereu aproape de problemele cetățenilor din Grădiștea.

Boboc Alexandru a transmis că nu va candida ca și consilier la viitoarele alegeri locale. El va susține în continuare acest partid, așa cum a demonstrat și până în prezent. S-a stabilit prin aplauze  candidatura ca primar a lui Matei Vasile, care a prezentat un scurt program privind  gîndurile pe care le are din punct de vedere administrativ cu localitatea, acesta fiind orientat către proiecte de anvergură privind infrastructura, dezvoltarea agriculturii prin irigațiile oferite gratis fermierilor, etc..