Com. Dorobanțu: Primăria acționează eficient împotriva Covid 19

9 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Com. Dorobanțu: Primăria acționează eficient împotriva Covid 19

Primarul Stoica Vasile gestionează eficient toate măsurile impuse de starea de urgență la nivelul localității, pentru a se evita răspândirea accidentală a pandemiei. Primele măsuri au început cu activitățile de dezinfecție, explică primarul Stoica: Am acționat la nivelul instituțiilor al spațiilor publice alimentare frecventate de cetățeni, prin pulverizarea de substanțe dezinfectante. Am continuat cu informarea publică, cu distribuirea de formulare tipizate pentru declarații și adeverințe necesare deplasărilor urgente. La intrarea în Instituții am amplasat recipiente cu substanțe dezinfectante, cu pulverizare, am echipat personalul de serviciu cu măști de protecție. Am cumpărat echipament de protecție pentru personalul bisericii, ca să nu îl expunem la contaminare cu ocazia deplasărilor de Paște.

Asigurăm permanența la nivelul Primăriei și am verificat împreună cu salariații persoanele care într-adevăr au nevoie de ajutorul nostru, de cumpărarea de alimente și/ sau medicamente. Am efectuat activități de curățare a gropii nelegale de gunoi, deși aceasta este folosită clandestin în continuare. Ridicarea gunoiului menajer, și celelalte activități administrative, curățenia localității, aprovizionarea cu apă și iluminatul public funcționează eficient. Principala noastră preocupare sunt persoanele vârstnice, cele rămase fără venituri care se pot expune suferințelor. De aceea zilnic comisia noastră se deplasează în localitate pentru a identifica eventuale astfel de persoane expuse la riscuri și vulnerabilități, unde intervenim imediet, legal. Acționăm pentru corecta gestionare a banului public, nu ne permitem risipa acestuia, mai ales în situația actuală când calamitățile naturale, marcate de seceta prelungită, de lipsa precipitațiilor afectează pe fermieri, pe agricultori.

Comunicarea cu cetățenii se efectuează telefonic și venim în întâmpinarea problemelor lor, rezolvându-le. Cred într-un viitor mai bun, dacă vom respecta împreună regulile impuse, pentru a trece peste pericolul acestei epidemii. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale le doresc concetățenilor noștri multă sănătate, în liniște și bucurie cu cei dragi a spus primarul loc. Dorobanțu Stoica Vasile.