Com. Cuza-Vodă: După ce începe reabilitarea dispensarului, primarul Popa Adrian pleacă la cele sfinte…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Com. Cuza-Vodă: După ce începe reabilitarea dispensarului, primarul Popa Adrian pleacă la cele sfinte…

Primarul Popa Adrian va rămâne cu certitudine unul dintre foarte bunii gospodari ai comunei Cuza Vodă care putea dezvolta localitățile astfel încât acestea să ajungă printre primele din județ, acolo unde le este locul. Răpus de o boală grea, Adrian Popa va rămâne cunoscut ca un fermier de succes printre călărășeni și nu numai. Rămas bun domnule primar!

Primarul com. Cuza Vodă pleacă la cele sfinte astăzi 21 feb 2021. O aducere aminte a ceea ce vroia să lase în urma sa sunt lucrurile bune pentru oameni. Erau pe agenda sa zilnică…

Primar Popa Adrian/ Cuza Vodă: Vreau să realizăm un dispensar modern cu toate utilitățile pentru cetățeni cu o farmacie bine aprovizionată. Medici pentru mine înseamnă oameni disponibili care trebuie să aibă sprijinul primăriei oricând, mai înseamnă un cabinet stomatologic, săli de așteptare și tratament pentru cetățeni. Și pentru că vorbim de sănătatea cetățenilor, obiectiv principal al mandatului meu trebuie să arăt aportul pe care ni-l vom aduce la valoarea unor proiecte. Investiția reprezintă unul dintre cele mai bune lucruri care le putem face pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate de aceea, în primă fază, în noua locație își vor desfășura activitatea un medic stomatolog și doi medici de familie.. Pe viitor vom face recepția lucrărilor de canalizare în Călărașii vechi și Ceacu. Am realizat o Stație nouă de tratare și epurare a apei, dotată cu toate automatizările necesare… spunea primarul Popa Adrian, imediat după investire. Lucrul promis se onorează imediat. Împreună cu Emil Dumitru, președintele PNL Călărași, primarul Adrian Popa a inaugurat lucrările…

Folosirea eficientă a banilor publici era una dintre preocupările lui Adrian Popa: Avem un excedent bugetar de 8,9 mil. lei rămas din 2020 pe care trebuie să îl folosim eficient. Nu vreau ca banii să fie risipiți pe lucrări inutile. De aceea am identificat folosirea a 5,5 mil. lei pentru realizarea de trotuare pe  relația Canton și ieșire către Floroaica. Alți 3 miliarde lei îi vom folosi pentru a reabilita și moderniza clădirea degradată a dispensarului uman și farmaciei. Este vorba de o clădire ce necesită înlocuirea acoperișului, tencuieli noi, o subzidire dar și lucrări interioare, spune Popa Adrian arătând clădirea cu acoperișul ruginit prin care apa curge în încăperi către pereții de pe care tencuiala a căzut, ori este plină de igrasie.

 

Și pentru că vorbim de sănătatea cetățenilor, obiectiv principal al mandatului meu trebuie să arăt aportul pe care ni-l vom aduce la valoarea unor proiecte. Pe viitor vom face recepția lucrărilor de canalizare în Călărașii vechi și Ceacu. Am realizat o Stație nouă de tratare și epurare a apei, dotată cu toate automatizările necesare… spune primarul Popa Adrian

 

Preocupările noastre pentru sănătate le-am canalizat și pentru terminarea lucrărilor la grădiniță, realizate până în prezent în proporție de cca. 90%. Acum lucrăm la Studiul de fezabilitate pentru Școala generală de la Ceacu. Este vorba de un proiect realizat prin accesarea fondurilor de mediu. Administrație înseamnă pentru noi o permanentă grijă pentru salubrizarea localității, asigurarea condițiilor necesare reluării învățământului în școli. Administrație înseamnă să fim zilnic pe teren pentru a identifica problemele comunității dar și o permanentă consultare cu cetățenii – spunea Popa Adrian primarul com. Cuza Vodă.

Bun cunoscător al realităților din comuna Cuza Vodă, Popa Adrian descria proiectele ce trebuiau continuate: În localitate proiectele primăriei continuă.  Lucrările la rețeaua de canalizare efectuate în proporție de cca. 70%  sunt continuate în paralel cu realizarea de grupuri de pompare. În maximum 2 săptămâni finalizăm Stația de clorinare a apei. O realizăm cu firma ROMANOR o firmă care lucrează cu profesionalism și responsabilitate. Ne interesează calitatea apei consumate de cetățeni și de aceea am investit în această stație. Un alt proiect este de astaltare a cca. 7 km de străzi pentru care am obținut finanțare. Depunerea proiectului depinde de constituirea Consiliului local. Contribuim la educația online prin alt proiect cu 333 tablete, 22 laptop-uri, toate cu acces gratuit la Internet și 20 table electronice la sălile de clasă. Este un proiect de cca. 650 000 ron. Investim în educație dar și în sănătate. Avem 2 medici de familie, un medic stomatolog. Dispensarul trebuie să intre într-un proces de reabilitare. Îmi doresc un dispensar modern, echipat cu facilități și aparatura necesară, pentru sănătatea locuitorilor din Cuza-Vodă. Dispensarul va avea încorporat o farmacie cu program adecvat cetățenilor. Vreau să se termine cu deplasarea cetățenilor în Călărași pentru a-și procura medicamentele necesare. Avem cca 3200 locuitori dintre care mulți sunt în vârstă și au nevoie de atenția noastră, a primăriei. Este vorba și de cetățeni săraci, nevoiași, ori care au probleme cu sănătatea. Ușa noastră la primărie este deschisă permanent…Suntem receptivi problemelor acestora și răspundem imediat solicitărilor – ne spunea primarul din Cuza-Vodă.

Demarăm și proiectul pentru introducerea gazelor naturale în localitate. Ne asociem cu com. Ștefan Vodă și Vîlcelele. Am depus adresa la Transgaz pentru a ne da soluția de realizare. Avem nevoie de 3500 cereri de branșare. Dacă proiectul va fi eligibil, proiectul se va transforma în contracte individuale ferme. Nu cred că ne încadrăm pentru a depune documentația până pe 17 decembrie când este primul termen pentru că avem nevoie de avize, autorizații de la mediu, etc. Vrem să începem lucrările de anul viitor, dar depindem de aceste avize și cele 3500 solicitări de racordare.

Popa Adrian/ ianuarie 2021: Vreau ca cetățenii să înțeleagă cât de importantă este reciclarea. Dacă nu gestionăm corect deșeurile și nu le reciclăm vom plăti foarte mulți bani. Lunar plătim facturi de 24 000 ron pentru aceste servicii, pentru faptul că REBU ne ridică gunoiul menajer. Noi plătim anual 2,5 miliarde lei vechi ți încasăm 1 miliard pentru ceea ce înseamnă colectarea gunoiului. Vreau să fiu înțeles de oameni iar firma care se ocupă de reciclare să vină o zi pe lună pentru a ridica deșeurile. Mă refer la PET-uri, la sticle, la cartoane…Este păcat să nu beneficiem  de costuri mai mici, doar pentru că suntem neglijenți. Se generează foarte multe ambalaje care pot fi regenerate…Gunoiul de grajd trebuie separat de gunoiul menajer…Vom face o campanie de conștientizare pentru că altfel putem fi sancționa. Am o foarte bună colaborare cu primarii din județ și în special cu cei ai localităților cu care ne învecinăm. Dorim ca împreună să realizăm proiecte durabile, folositoare călărășenilor.

M-a îngrijorat să constat că lucrările la cele 2 Cămine Culturale au fost abandonate. Am luat legătura cu constructorii și le-am cerut seriozitate. De acum lucrăm pe baza unui plan de lucrări, cu termene precise. Nu voi mai admite toleranța și delăsarea când este vorba de banul public și lucrările pentru cetățean. De aceea cer și pretind seriozitate în tot ceea ce facem. 

Adrian Popa/ noiembrie 2020: Sunt sigur că așteptările cetățenilor sunt foarte mari. Voi face tot posibilul ca să nu-i dezamăgesc. Mă voi dedica muncii de primar și îmi doresc ca la sfârșit de mandat să avem lucruri frumoase și benefice pentru Cuza Vodă. Sunt foarte multe lucruri pe care le-am găsit abandonate și multe proiecte în acest stadiu, dar nu le voi lăsa așa și îmi voi da silința pentru ca lucrurile să funcționeze pentru dezvoltarea localităților noastre.

 

Rămas bun domnule primar!