VIDEO. Com. Curcani: salariații din Primărie vorbesc de ambiția primarului Aurică Gazu de a asfalta și în acest an 8 km de străzi

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Com. Curcani: salariații din Primărie vorbesc de ambiția primarului Aurică Gazu de a asfalta și în acest an 8 km de străzi

Principalul proiect alprimarului liberal din Curcani este introducerea gazelor naturale în comună. Aici el are sprijinul tuturor consilierilor, chiar și cei de la PSD manifestându-și sprijinul în ședințele de Consiliu local. 

Pe primarul Aurică Gazu nu l-am găsit la Primărie, fiind în concediu de odihnă. În locul său am aflat că activitatea este continuată de aparatul Primăriei prin viceprimar, secretar, ingineri și funcționari. Comuna Curcani are vreo 8000 locuitori și este o mare răspundere vizavi de aceștia spune secretara Primăriei. Este vorba de oameni săraci, nevoiași, amărâți care trăiesc de pe o zi pe alta cu pensii mici sau ajutoare. Un principal proiect al nostru, explică doamna secretar Dayan Ileana este înființarea unui Dispensar uman. Avem deocamdată 2 medici, dar dl. primar vrea să aducă în comună specialiști pediatri, un medic stomatolog. În decembrie 2017 am semnat prin PNDL un proiect de 1 677 495 lei, iar contractul de proiectare se află în derulare. În curând vor începe lucrările de execuție.

Inspectorii Primăriei Curcani și viceprimarul Chirică Gheorghe vorbesc de ambiția primarului liberal Aurică Gazu, aflat nu întâmplător la al 4-lea mandat. Ei se identifică cu munca Primarului arătând cum acesta asfaltează an de an străzi din comună prin proiecte guvernamentale. Nu este ușor să câștigi aceste proiecte, să fie eligibile spune un inginer. În spate stăm noi echipa primarului, 5 ingineri. Ne ocupăm de documentație, studii de fezabilitate de etapele din proiect ce impun respectarea unor termene. Primarul urmărește personal stadiul acestora și se implică personal pentru obținerea avizelor necesare. Anul trecut am realizat 12 km de străzi asfaltate, iar anul acesta doar 8 km de străzi aflate în nordul comunei. Mai sunt multe de făcut spune inspectorul. Consilierii PSD ne cer betonarea trotuarelor dar înaintea acestor lucrări trebuie să introducem gazele naturale și să realizăm canalizarea sau măcar șanțuri pentru scurgerea apelor pluviale. Nu ne permitem să cheltuim banii și să stricăm alte lucrări – spune inginerul.

 

Proiectele Primăriei Curcani sunt multe. Prin PNDL se va construi o Stație de epurare și o rețea de canalizare de 8 767 166 lei. Proiectul este în derulare. Tot în derulare avem 2 proiecte de reabilitare a celor 2 școli din comună. Vom achiziționa prin alt proiect prin PNDR un buldoexcavator cu accesorii. Dl. primar vrea să acționeze eficient pentru tăierea mecanizată a buruienilor, curățarea șanțurilor, deszăpezire și am găsit soluția achiziției unui utilaj cu toate aceste accesorii, așa cum au multe alte Primării. Cel mai important proiect al primarului este și realizarea unei Gospodării de apă nouă în localitate. Din 2015  se lucrează la ea, iar în această lună s-a recepționat lucrarea. Apa costa 3 lei/ metrul cub și nu prea era potabilă, se arată…dar acum sperăm la ieftinirea prețului, apa fiind foarte bună pentru consum.

Consilierii sunt și ei preocupați de un proiect ambițios al primarului. Ei discută despre modernizarea și reabilitarea Căminului Cultural. Proiectul este în derulare prin Compania Națională de Investiții, care a alocat o sumă imensă pentru acesta. Consilierii vorbesc despre taraful din localitate care era fruntaș pe multe județe, despre ansambluri folclorice de tineri și activități care trebuie să se desfășoare aici, la Căminul Cultural după reabilitarea acestuia. Oamenii din localitate se mândresc cu echipa de oină sponsorizată de consilierul PSD Popa Bogdan, echipă fruntașă pe țară, vorbind de interesul care trebuie acordat fotbalului din localitate care a  cam fost neglijat. Se discută despre zilele localității dar și despre manifestări cultural artistice care trebuie să aibe loc aici, despre lucrurile bune care trebuiesc realizate an de an pentru dezvoltarea comunității. Aflăm de ce primarul liberal a câștigat de 4 mandate alegerile la primărie:  și în acest an acordă sprijin prin terenuri destinate construirii de locuințe tinerilor. Aproape de oameni, este lozinca cu care primarul reușește să își câștige și să își consolideze simpatia cetățenilor.