Com. Borcea fruntașă în județul Călărași. A fost aprobată instalarea rețelei de gaze naturale…

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Com. Borcea fruntașă în județul Călărași. A fost aprobată instalarea rețelei de gaze naturale…

Astăzi s-a aprobat investiția  înființare rețea de distribuie gaze naturale in com Borcea.

Dacă se vrea / se poate… Nedelcu Pațurcă Aniel, un exemplu de primar iubit si apreciat de comunitatea din Borcea

După ce a terminat de realizat aleile pietonale și a asfaltat toate drumurile agricole de pe câmp din zona satului Pietroiu și com. Borcea, primarul Nedelcu Pațurcă nu s-a oprit. A continuat cu realizarea unei rețele de iluminat moderne cu LED inclusiv în ultimele fundături. Acum  primarul Nedelcu Pațurcă Aniel este primul primar din județ care introduce gazele naturale în cele două localități.

Primarul com. Borcea este printre puținii primari din județ care reușește să obțină unanimitatea pentru proiectele sale, respectiv votul pozitiv, favorabil de la toți consilierii locali, vot necesar pentru dezvoltarea localităților. El a reușit să obțină aprobarea instalării a unei rețele inteligente de transport și distribuție a gazelor naturale de 56,5 km.

Comuna Borcea, o comună de oameni gospodari și-a asumat plata TVA pentru lucrarea pe care nici un alt primar nu a reușit atât de repede  să o demareze. Astfel, comuna și-a asumat toate cheltuielile neeligibile corespunzătoare proiectului. Este printre primele comune care a depus documentația necesară aprobării finanțării, fapt care a condus ca să fie printre primele care beneficiază de finanțare. 

 

Comuna Borcea va beneficia de  o rețea inteligentă de transport și distribuție a gazelor naturale de 56,5 km.

Nu a fost ușor, a spus primarul Nedelcu Pațurcă, ascunzînd volumul mare de muncă, concedii pierdute…Împreună cu toată echipa mea de specialitate am lucrat  pentru realizarea documentației tehnico-economice necesară studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico- economici pentru acest obiectiv de investiție. Am convins  pe mulți cetățeni să se racordeze la rețeaua de gaze naturale, aceasta fiind necesară și pentru încălzirea școlilor, a secției de poliție, a primăriei și celorlalte instituții dar și agenți economici ce funcționează pe raza localităților noastre.

Ușor, ușor comuna Borcea se transformă în oraș. Condițiile moderne, europene din satul românesc te uluiesc…Școlile și grădinița sunt reabilitate, investițiile într-o bază sportivă modernă s-au concretizat, realizarea unei piețe moderne agro-alimentare este un obiectiv finalizat, asfaltarea drumurilor și realizarea aleilor pietonate s-a terminat…Acestea sunt doar câteva dintre ambițiile primarului din Borcea care au devenit realitate. Comuna se mândrește nu numai cu oameni gospodari cu fermieri care au dus faima în țară dar și cu tineri care au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele școlare. Vizavi de proiectele primarului stau respectarea tradițiilor locale lângă pilonii de bază ai comunității din Borcea: biserica și școala. Totul presupune însă multă muncă…Iată fotografii de la lucrările de canalizare pluvială în derulare. 

 

 

Obiectivele noastre nu rămân niciodată pe hârtie. Avem de realizat unul dintre cele mai complexe rețele de canalizare din județ. Datorită reliefului accidentat și diferențelor de nivel proiectarea acestuia presupune complexitate, realizarea pe zone interconectate, apa urmând a fi pompată. Știm să facem lucruri bune și asta vom lăsa generațiilor ce vor urma…a încheiat primarul Nedelcu Pațurcă Aniel pentru Atitudinea din Călărași…