Clădirea fostului Cinema Orizont a fost preluată de Primărie

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Clădirea fostului Cinema Orizont a fost preluată de Primărie

La Ședința Consiliului local din 23 martie primarul, Daniel Drăgulin a anunțat că municipalitatea a preluat clădirea fostului Cinema Orizont. Clădirea este distrusă având nevoie de mulți bani pentru a o reabiita a comentat în cadrul ședinței consilierul PDS Dragu Nicolae, dar este un lucru bun că se redobândește proprietatea asupra unor clădiri de importanță cum este și aceasta.

Sunt cunoscute eforturile Primăriei care a asfaltat toate suprafețele de teren din jurul fostului Cinematograf- inaccesibile cândva din cauza noroaielor, dar după cum se prezintă de pe latura opusă străzii București, clădirea are nevoie de reparații capitale. Bunul plac al unor întreprinzători dar și folosirea locației de către derbedeii aciuați în zonă au degradat clădirea.

Actualul primar a spus că după reabilitare, va da ca destinație pentru clădire: Casă de cultură. Municipalitatea va închiria spațiul pentru diferite ocazii, manifestări cultural – artistice, formații, prezentări de filme sau expoziții, chiar dacă din sala consiliului local unii consilieri au apreciat că această cultură este cam mare la Călărași, făcându-se apropo la sala existentă din fosta Casă a Armatei dar și clădirea degradată a fostului cinematograf Victoria care urmează și ea a fi reabilitată.

Deci în locația fostului Cinematograf Orizont se vor spune adio schimburilor valutare, experimentelor de baruri sau depozite en-gros…