CJ, DGASPC și Primăria Grădiștea demarează proiectul Restart în comuna Grădiștea…

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru CJ, DGASPC și Primăria Grădiștea demarează proiectul Restart în comuna Grădiștea…

Săptămâna viitoare primăria Grădiștea va preda amplasamentul unui Complex pentru copiii cu dizabilități. Proiectul este parte a țintei asumate pentru dezinstituționalizare a copiilor aflați în 50 centre dintre cele 77. Obiectivul primăriei Grădiștea este de integrarea la școală, în muncă și în comunitate a copiilor și persoanelor adulte vulnerabile. Primar Vasile Matei: Și noi, la fel ca alte autorități publice, dorim să luăm toate măsurile care se impun pentru creșterea calității vieții acestor persoane și pentru respectarea deplină a demnității și integrității lor fizice și psihice. Ne-am propus să implementăm proiecte de informare a unor astfel de categorii pentru ca aceștia să beneficieze de oportunități de participare activă și de măsuri adecvate integrării lor sociale. 

Proiectul comun CJ împreună cu DGASPC și primăria Grădiștea are în vedere construirea unui centru de zi și a 2 căsuțe de tip familial în vederea demarării procedurilor de dezinstituționalizare. Proiectul se numește Restart în comuna Grădiștea și este destinat incluziunii sociale pentru copiii proveniți și din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copiii cu handicap sever.