Ciprian Pandea și Emil Dumitru prezintă candidații PNL la funcția de primar din Cuza Vodă și Frumușani. VIDEO

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ciprian Pandea și Emil Dumitru prezintă candidații PNL la funcția de primar din Cuza Vodă și Frumușani. VIDEO

Urmare a decesului primarului PNL din loc Cuza Vodă, ing. Popa Adrian și a incompatibilității primarului ales din Frumușani, Ciprian Pandea și Emil Dumitru prezintă candidații PNL la funcția de primar din Cuza Vodă și Frumușani. Deputatul Emil Dumitru a deschis conferința de presă de la sediul PNL Călărași pentru a prezenta candidații Monica Silvia Ceaușescu și… Importante sunt nu numai CV-urile acestora ci de ce vor să candideze. Dumitru și-a exprimat încrederea că atragerea de fonduri europene se poate realiza cu oameni de valoare ai comunităților cu oameni pregătiți profesional, ce au expertiza unor proiecte și interesul de a dezvolta comunitățile. Interesul este acela de a se transforma acest județ dintr-unul sărac în unul ce poate să valorifice potențialul financiar și uman.

 VIDEO

Ștefan Lăduncă are experiența administrativă. Are 53 ani, este căsătorit și are 2 copii. Locuiește în Frumușani din 2004. Obiectivul său este acela de a ridica nivelul de trai al locuitorilor din com. Frumușani împreună cu echipa liberalilor din județ. Posibilitatea dezvoltării economice este datorată apropierii la numai 15 km. de București a com. Frumușani. Lăduncă a absolvit Facultatea de Drept în 1998, a fost secretar al comunei 15 ani iar din 2012 și până în prezent este funcționar public la ANSVSA. El a descris drept jalnic starea în care arată com. Frumușani și că obiectivul său este de a atrage investitori pentru dezvoltarea acesteia, precum și accesarea unor proiecte importante sprijinit de conducerea PNL. Prioritar sunt înființarea unei rețele de canalizare și a unei stații de epurare. Extinderea rețelei de gaze se impune. Din 110 km s-au realizat doar 16 km. Un alt obiectiv este reabilitarea și modernizarea tuturor drumurilor. Un proiect important este bugetarea participativă care îl implică pe cetățean în luarea deciziilor administrației publice locale. Transparența în administrație se impune.

Ștefan Lăduncă: Sunt tată, soț și fiu. Sunt aici alături de întreaga mea familie şi pot afirma că această comună îmi este casă, iar locuitorii săi îmi sunt prieteni și vecini. Îmi doresc, atât pentru familia mea, cât și pentru prietenii și vecinii mei cele mai naturale și firești lucruri: să construiesc și să mă dezvolt alături de ei, să îi ascult, să îi înțeleg, să le fiu alături și să îi sprijin la greu. Dincolo de orice casă, stradă comuna înseamnă oameni, iar eu îmi doresc să ascult povestea lor. Știu însă că pentru a avea încredere să vă spuneți povestea unui om trebuie să aflați și povestea sa. Pentru acest lucru sunt aici: să îmi fac cunoscută povestea, intențiile și acțiunile. Decideţi la final dacă doriți să îmi împărtășiți și dumneavoastră.

Monica Ceaușescu vine din mediul privat. Declară că va convinge oamenii prin soluțiile și proiectele ei ce vor aduce dezvoltarea localității. Are 33 ani și un copil. S-a născut în Cuza Vodă unde a urmat cursurile primare. A urmat Liceul Mihai Eminescu iar apoi Facultatea de Științe Economice.  Acolo, în Cuza Vodă trăiește, muncește. Tot acolo vrea să trăiască în continuare pentru familia și afacerea sa. Are expertiza profesională a proiectelor lucrând în 2013 – 2016 la ADR Sud Muntenia.

 

Ea a implementat 10 proiecte prin fonduri europene și a reușit ca și în mediul privat să își dezvolte afacerea prin accesarea a 35 mild. din care 70% finanțare nerambursabilă. Dorește să ofere locuitorilor din Cuza Vodă un trai mai bun, continuarea proiectelor fostului primar Popa. Comuna Cuza Vodă trebuie să fie o comună europeană unde să se asigure un viitor mai bun pentru copii. Monica Ceaușescu vrea să își folosească întreaga expertiză profesională pentru a valorifica tot potențialul acestei localități. Se descrie ca perseverentă și optimistă. Este nevoie de încrederea reciprocă a oamenilor în administrația liberală.

Este pregătită, dornică și capabilă de a face performanță. Orice vis, oricât de îndrăzneț ar fi cere curaj și ambiție spune tânăra candidată la funcția de primar a com. Cuza Vodă. Ea și-a prezentat viziunea de urmat începând cu dezvoltarea rețelei de apă și canalizare din Ceacu, realizarea de grupuri de pompare, asfaltarea drumurilor comunale și realizarea de trotuare în toate satele…Există un proiect depus la CNI pentru 4,5 km. asfalt. Se lucrează la trotuarul din Ceacu. Importantă este și sănătatea locuitorilor și de aceea se va finaliza reabilitarea și modernizarea dispensarului…arată Monica Ceaușescu demonstrând că este o bună cunoscătoare a problemelor primăriei. 

Importante sunt realizarea rețelei de gaze naturale și terminarea lucrărilor la cele două cămine culturale din Cuza Vodă și Călărașii Vechi. Conceptul pe care se bazează în viitoarele proiecte se bazează pe colaborarea cu conducerea partidului și angrenarea tuturor factorilor responsabili în dezvoltarea localității, în comunicarea continuă cu cetățenii privind stabilirea priorităților de urmat…încheie Monica Ceaușescu.

Ciprian Pandea a prezentat modelul unor candidați cu expertiza proiectelor sau în administrația publică. Senatorul liberal a arătat oportunitățile ce trebuie urmate prin deschiderea PNDL 3 în toamna acestui an. Proiectele de apă și canalizare vor fi finanțate prin CNI cât și prin fonduri de mediu în cadrul PNRR. Celelalte obiective locale, dispensare, grădinițe, creșe se vor finanța prin CNI din luna iunie. Apropierea com. Cuza Vodă de Călărași sau a com. Frumușani de București vor favoriza implementarea unor proiecte și sprijinul de care administrațiile liberale ce vor urma pot beneficia. Pandea a arătat că guvernarea PNL va dura până în 2024 și de aceea este important ca cetățenii să sprijine un candidat liberal, echipe de liberali în administrațiile locale. Dacă la Cuza Vodă se vor continua proiectele primarului Popa la Frumușani vor urma schimbări profunde, majore…a arătat senatorul Ciprian Pandea la încheierea conferinței de presă.