Ciprian Pandea/ PNL Călărași – un elogiu generalului Ciucă pe drumul modernizării și reformelor așteptate de PNL

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ciprian Pandea/ PNL Călărași – un elogiu generalului Ciucă pe drumul modernizării și reformelor așteptate de PNL
Senator, Ciprian Pandea: Deși nu am fost cei care am declanșat criza politică, vrem să fim cei care o încheie. România trebuie să treacă peste această pandemie, nu e timp de orgolii și blocaje, e nevoie urgent de acțiuni hotărâte pentru depășirea situației în care ne aflăm.
Președintele PNL, Florin Cîţu, a demonstrat, alături de toți colegii din conducerea partidului, responsabilitate și maturitate politică, în fața acestei amenințări uriașe generată de evoluția pandemiei. Premierul propus de PNL, Nicolae Ionel Ciucă, și desemnat de președintele Klaus Iohannis, a început deja negocierile pentru formarea unui guvern care să gestioneze eficient criza sanitară.
Pentru a putea merge mai departe, pe drumul modernizării și al reformelor, România are nevoie, înainte de toate, să treacă cu bine peste pandemie. De aceea, toate partidele parlamentare ar trebui să înțeleagă miza politică a momentului și să renunțe la orgoliile politice..a arătat senatorul Ciprian Pandea.
ℹ️ Ca militar, Nicolae Ciucă s-a făcut remarcat prin prezența la numeroase misiuni militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.
ℹ️ Nicolae Ciucă a fost șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie, cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003) și Antica Babilonia, Irak (2004).
ℹ️ El și-a câștigat gradele în teatrele de operații, fiind singurul general român care a condus personal o misiune de luptă (14-15 mai 2004, lupta pentru podul peste Eufrat în Irak).
ℹ️ Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima bătălie la care soldații români au fost combatanți activi după al doilea război mondial.
ℹ️ În 2015, Nicolae Ciucă a fost numit în funcţia de şef al Statului Major al Apărării.
ℹ️ Generalul Nicolae Ciucă a cerut trecerea în rezervă, în 2019, când a fost propus să ocupe funcția de ministru al Apărării, întrucât standardele NATO impun ca această funcție să fie ocupată de un civil.
ℹ️ În perioada pandemiei, Ministerul Apărării s-a implicat în gestionarea crizei sanitare, furnizând inclusiv manageri militari pentru spitalele aflate în dificultate.