Ciprian Pandea, Emil Dumitru și Valentin Barbu au expus presei preocupările actuale ale PNL…VIDEO

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ciprian Pandea, Emil Dumitru și Valentin Barbu au expus presei preocupările actuale ale PNL…VIDEO

Subiectul conferinței de presă de astăzi 22 oct. 2021 de la sediul PNL Călărași au fost dezbaterea principalelor probleme politice. Emil Dumitru a vorbit despre ultimele măsuri pe care guvernul le-a luat pentru plafonarea și compensarea cheltuielilor la energie, propunerile făcute pentru Parlament prin Legea consumatorilor vulnerabili. Prefectul Barbu Valentin a vorbit despre măsurile antiCovid și întâlnirea cu reprezentanții CJ și ai Spitalului Județean privind discutarea de soluții pentru combaterea pandemiei. S-a prezentat susținerea generalului Ciucă din partea PNL, datorată de situația evoluției pandemie și a crizei economice ce impun luarea unor măsuri eficiente, militare. 

 VIDEO

Ciprian Pandea a arătat că, spre deosebire de alte partide politice, conducerea PNL este complet vaccinată. La fel și cca. 70 – 80% dintre membrii de partid. El a făcut apel la responsabilitate civică pentru încurajarea cetățenilor pentru vaccinare – singura soluție de a scăpa de acest virus care provoacă zilnic 600 de morți în țară. Pandea a cerut celorlalte partide să dea dovadă de maturitate pentru a susține candidatura generalului Ciucă pentru a trece cu bine de această iarnă.

Deputatul Emil Dumitru a vorbit despre preocupările guvernului de a lucra activ la măsurile de plafonare,  compensare și amânare  a prețurilor la energiei. Plafonarea este prima măsură pe care senatorii au aprobat-o în comisie. 1 leu/ kworă la energia electrică și 0,37 lei kw oră la gaze. La gaze s-a stabilit media de 1000 metri cubi pentru 5 luni. Plafonarea reprezintă prețul final facturat către clientul casnic. Compensarea parțială va fi maxim 29 lei/ lună pentru factura de curent electric și maxim pentru 33% pentru factura de gaze.  

Prefectul Barbu Valentin a vorbit despre măsurile antiCovid luate. Acestea vor fi mai dure și se datorează evoluției pandemiei. Posibil ca circulația persoanelor să fie interzisă chiar mai înainte de orele 20. La fel este posibilă închiderea unor magazine să fie aplicată ca urmare a măsurilor de carantinare. Cei vaccinați nu vor avea restricții. S-a vorbit despre tragediile din spitalele din județ unde mor 4-5 persoane/ zi. S-a făcut un apel insistent la responsabilizare pentru vaccinare.

S-a transmis întrebarea președintelui Iliuță. Cînd a votat dl Pandea finanțarea corectă a CJ și unor primării/ când era în PSD sau acum în PNL. Ciprian Pandea a spus că este responsabilitatea CJ ca la începutul anului să asigure salarizarea instituțiilor din subordine/ cu referință la DGASPC când am arătat că nu mai sunt bani pentru plata salariilor pentru noiembrie și decembrie. Pandea aspus că atunci când era în PSD nu a fost de acord vreodată ca să se aloce zero lei la primării PNL. A spus că există documente în acest sens. Vizavi de alocarea a 50 000 lei la unele primării…Nu poți depune moțiune de cenzură împotriva guvernului și apoi să te aștepți să primești fonduri de la acel guvern…Pixul premierului a gândit alte norme de împărțire a banilor pentru Consiliile județene…a răspuns președintele partidului dr. Ciprian Pandea.