Cioloș tot insistă la un parteneriat cu Cîțu. În acest timp liberalii apreciază drept trădare fapta USR+…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Cioloș tot insistă la un parteneriat cu Cîțu. În acest timp liberalii apreciază drept trădare fapta USR+…

Dacian Cioloș, președintele USR dă replica lui  Florin Cîțu, ce a a vorbit despre constituirea unui guvern realizat în jurul PNL.  Nimic despre votul majoritar al populației la alegerile ce au trecut. Ele nu contează atât timp cât PSD are doar 38%, insuficient pentru a guverna singur. Speranța PSD poate veni de la AUR și UDMR prin guvernarea provizorie până la ieșirea din iarnă cu un guvern tehnocrat. AUR susține aceasta. 

Dacian Cioloș: Obiectivul nostru e să refacem o coaliție care să funcționeze pe baza unor obiective clare, a unui program de guvernare clar. Din septembrie până acum lucrurile au evoluat dramatic. Orice guvern ar veni, ar trebui să fie în măsură să gestioneze criza sanitară, criza energiei și să poată aplica PNRR. Dacă vom renegocia reconstituirea coaliției ne vom uita atent și la aceste obiective. Am văzut că dl Cîțu vorbea de un guvern în jurul PNL. Cred că ar trebui să fie în jurul unor obiective de guvernare. Un guvern trebuie să guverneze nu să servescă interese unui partid. Deci va trebui să fie un guvern în jurul unor obiective. Noi am propus de o săptămână soluții. Va trebui cât mai repede viitorul guvern să pregătească bugetul pe 2022, a declarat Cioloș.

Părerea lui Cioloș despre un premier independent: Un premier independent trebuie să aibă în spate o majoritate și trebuie văzut ce fel de premier ar propune, cu cine vrea să constituie o majoritate și în jurul căror obiective de guvernare. Sigur, putem discuta, e și asta o variantă. Nu văd de ce ar propune un premier independent atât timp cât guvernul e politic. Eu am înțeles de la colegii liberali că și ei consideră că e nevoie de un premier care să-și asume politic niște măsuri.