Ciolacu: Prioritatea noastră este să luăm măsuri care să apere veniturile populației acum, în plină iarnă, nu la 1 aprilie sau eventual în 2024.

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ciolacu: Prioritatea noastră este să luăm măsuri care să apere veniturile populației acum, în plină iarnă, nu la 1 aprilie sau eventual în 2024.

Președintele PSD Marcel Ciolacu afirmă într-o postare pe facebook: Prioritatea PSD este să ajutăm românii să-și poată plăti facturile la energie, nu să ne temem dacă o asemenea măsură supără sau nu agențiile de rating. Eforturile noastre sunt de a avea suficienți medici pentru a face față noului val pandemic, nu să inventăm certificate prin care doctorii sunt amenințați – tocmai acum! – cu suspendarea din funcție. Eforturile noastre sunt îndreptate pentru a avea spitale dotate și capabile să-și achite facturile la utilități, nu spitale cu porți închise din cauza facturilor înzecite peste noapte. Prioritatea noastră este ACUM. Să luăm măsuri care să apere veniturile populației acum, în plină iarnă, nu la 1 aprilie sau eventual în 2024… pentru că atunci este an electoral!”, arată Marcel Ciolacu.

 Ciolacu spune că e clar pentru toți cei de bună-credință că, în fața crizei provocate de liberalizarea haotică a pieței energiei, făcută de partidele de dreapta, populația merită mai multe soluții decât cele deja anunțate. E nevoie de decizii mai curajoase, țintite către cei vulnerabili, către pensionari și familii monoparentale, dar și către firmele românești. Românii sunt sătui de scuze și motive care să mascheze luarea unor decizii. Și un lucru este cert: trebuie luate urgent măsuri pentru a-i ajuta pe români!

Guvernul PSD + PNL va introduce noi măsuri de sprijin pentru populație și companii, în fața scumpirilor la energie, a anunțat și premierul  Ciucă. La energia electrică, TVA va fi redus la 5%, la 1 aprilie, pentru consumatori cu consum de până la 300 kWh. Ei vor beneficia și de compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum…a declarat Prim-ministrul Ciucă la o conferință de presă.