Ciocănești: Primarul Velicu Dan continuă dezvoltarea localității. Iată ce și-a propus…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ciocănești: Primarul Velicu Dan continuă dezvoltarea localității. Iată ce și-a propus…

Astăzi 15 decembrie 2020 la primăria Ciocănești l-am găsit pe noul primar Velicu Dan/ PSD aplecat asupra proiectelor de dezvoltare ale localității împreună cu 2 dintre salariații primăriei cu expertiza proiectelor și achizițiilor publice. Volumul de proiecte prezentat exact de primar ne-a uluit. Nu numai că Velicu Dan continuă munca fostului primar dar vine și cu noi lucrări în localitate.

Dan Velicu: S-a finalizat studiul de fezabilitate la rețeaua de canalizare și urmează obținerea avizelor necesare. Pe 17 decembrie se va depune proiectul pentru introducerea gazelor naturale în locuințe. S-au stîns deja peste 1500 semnături care vor fi contracte ferme pentru racordare la finanțarea proiectului. Acesta a presupus asocierea cu Grădiștea și Independența. Este un lucru necesar dezvoltării nu numai pentru locuințe dar mai ales pentru Instituțiile ce funcționează pe raza localității – arată Velicu Dan către economiile importante față de consumul pe  lemne și cărbuni pentru încălzirea acestora. 

Asfaltarea localității va continua în 2021 cu 7,5 km către partea de nord a DN 21. S-a aprobat extinderea rețelei de apă potabilă tot în partea de nord a DN 21  pe cca. 5 km lungime. Proiectul de iluminat public modern cu corpuri economice puternice cu LED a fost câștigat prin PNDL. Vom instala curând cele 950 corpuri de iluminat public stradal și pietonal. Siguranța cetățenilor este importantă pentru noi – arată primarul indicând către extinderea rețelei de monitorizare video cu 120 camere moderne ce vor deservi un dispecerat. La fel am achiziționat o nouă autospecială pentru intervenții ISU.

 

Ca primar social democrat pentru mine importanți sunt oamenii. Toți oamenii merită un trai mai bun, condiții de viață europene.  Am depus în acest sens prin CNI un proiect pentru reabilitarea Căminului Cultural dar și un altul pentru dispensarul din localitate. La fel, avem în lucru obiectivul unei săli de sport pentru școala gimnazială din Ciocănești. Finalizăm anul ce urmează și grădinița cu program normal. Aici copiii vor avea un program de masă caldă. Comuna noastră trebuie să redevină ceea ce a fost. Și mai mult decât atât… a încheiat primarul Dan Velicu.