Ciocănești: primarul Pavel Petre continuă proiectul de extindere a canalizării

8 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ciocănești: primarul Pavel Petre continuă proiectul de extindere a canalizării

Primarul com. Ciocănești, Pavel Petre a continuat dezvoltarea rețelei de canalizare și extinderea acesteia deși prin contractul 118/N/01.07.2015 a reușit  înființarea unui sistem centralizat de canalizare menajeră cu stație de epurare în comuna Ciocănești, județul Călărași. Proiectul nu a fost simplu ci a necesitat documentație de specialitate unde nu numai partea financiară a fost importantă ci mai ales documentația topografică. Astfel, comuna Ciocănești este renumită datorită întinderii sale dar și diferențelor de nivel care au presupus realizarea extinderii rețelei de canalizare pe mai multe componente respectiv pe mai multe zone. 

Sistemul de canalizare de pe raza loc. Ciocănești este unul complet automatizat, care realizează automat controlul fluxurilor de apă preluat, controlul instalațiilor de pompare și tratare a apei, fiind computerizat. Investiția este una importantă la nivelul localității, de aceasta beneficiind mii de locuințe dar și societăți cu domeniul de activitate în agricultură sau creștere a animalelor. 

Lucrarea inițială a fost realizată prin fonduri guvernamentale prin PNDL II cu 3489952 lei. Primarul Pavel Petre nu a așteptat finalizarea canalizării ci a executat în același timp și alte proiecte importante pentru Ciocănești cum ar fi modernizarea străzilor din localitate cu 8,393,611.45 lei prin PNDL II dar și modernizarea sistemului de iluminat public stradal, proiect realizat tot prin finanțare a guvernului cu 1,018,329.53 lei. 

În prezent lucrarea de extindere a rețelei de canalizare sunt în execuție. Calitatea lucrărilor executate și încadrarea în grafic a acestora sunt verificate periodic de primarul Pavel Petre și inspectori ai Primăriei Ciocănești, care împreună cu executantul găsesc cele mai bune soluții de execuție fără a afecta carosabilul sau trotuarele din localitate. Proiectele primarului Pavel nu sunt doar pe hârtie ci le regăsim peste tot în localitatea cu 4257 de locuitori. Ne preocupă ceea ce lăsăm în urmăgenerațiilor care vin. Suntem obligați să le asigurăm toate condițiile de dezvoltare, astfel încât comuna noastră să beneficieze de avantajele tehnologiei. Prin multă muncă răsplătim încrederea celor ce ne-au acordat încrederea și ne-au votat  – a precizat pentru Atitudinea din Călărași, primarul Pavel Petre.