Ciocănești. Primarul Dan Velicu își prezintă proiectele pentru dezvoltarea comunei pentru 2023…

7 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ciocănești. Primarul Dan Velicu își prezintă proiectele pentru dezvoltarea comunei pentru 2023…

Proiectele pentru 2023  ale comunei Ciocănești sunt structurate în trei capitole însumând un total de 2 739 000 lei

Primar, ing. Dan Velicu: Investițiile în derulare vor consta în continuarea programului Protejăm viitorul prin cunoaștere. Reabilitarea moderată a clădirilor publice în vederea creșterii eficienței energetice la Școala Gimnazială nr  1, construirea sălii de sport la școala cu clasele I – VIII, construirea și dotarea dispensarului uman, reabilitarea Căminului Cultural, înființarea rețelei de alimentare cu apă la nord și paralel cu DN 31, înființarea unui parc fotovoltaic în vederea producerii de energie din surse regenerabile pentru consumul propriu UAT, înființarea de stații electrice pentru încărcarea auto, extinderea rețelei de canalizareetapa I sunt câteva proiecte importante. Cel mai important proiect în derulare  este de înființare rețea de distribuție gaze naturale, de asfaltare și modernizare a drumurilor.

 

Investiții noi se vor realiza pentru reabilitarea parcului în centrul cultural al comunei, amplasarea de mobilier stradal, realizarea de parcări pentru instituții. Extinderea rețelei de canalizare etapa 2 urmează. S-a aprobat construirea unui Centru pentru copiii aflați în situația riscului de separare față de părinți.

Alte cheltuieli de investiții privesc achiziția de imobile pentru a se construi o capelă, achiziția unui teren pentru construi un teren de sport. Se doresc dotări independente cu utilaje pentru tuns gazonul. Totodată, lista de investiții prevede cheltuieli pentru elaborarea ST sau PT pentru realizare măsurători cadastrale – cărți funciare dar și proiectare și execuție privind consolidările și intervențiile – înlăturare a efectelor accidentelor / demolare clădire fost sediu COOP.