Cine va ocupa scaunul lui Daniel Drăgulin ? El crede în al 3-lea mandat…

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Cine va ocupa scaunul lui Daniel Drăgulin ? El crede în al 3-lea mandat…

Alegerile locale se apropie. Cele mai importante realizări ale politicienilor locali aleși vor fi luate în considerație la luarea unei decizii electorale. Oamenii nu vor vota partidul, ci omul, candidatul. S-au săturat de promisiuni neonorate, de minciuni sau vrăjeli. Starea jalnică a municipiului este evaluată cel mai corect de străinii care ajung, din întâmplare sau nu aici. Comparația municipiului minunat se face cu comunele alăturate, comune care prezintă în primul rând o infrastructură de calitate față de cea distrusă din municipiu. Ei se referă la calitatea asfaltului și lucrărilor, la calitatea serviciilor oferite țăranilor față de orășenii din așa zisul municipiu. Alegerea unui alt edil este justificată, spun mulți cititori pe paginile de socializare și față de coordonarea serviciilor locale de salubritate.

 

Ei se referă la gunoaiele aruncate peste tot, la zonele insalubre din municipiu unde mirosuri, grele te resping. Poluarea a atins cote mari la Călărași, și cel mai bine se resimte vara când aerul pestilențial pute de mirosurile de la fermele de păsări amplasate imediat lângă municipiu. Nici mirosurile provenite de la creșterea porcilor nu sunt mai prejos. Alegătorii sunt atenți cui vor da votul și iau în calcul orice. Inclusiv prețul uluitor al apei și canalizării din municipiu, pierderile de peste 50% care se regăsesc în facturile lor. Ei se gândesc la tot…la modul în care li s-a deszăpezit parcarea publică, la modul în care au fost toaletați pomii sau cosită iarba. Cel mai importante de evaluat sunt disconfortul creat de gropile și denivelările de pe străzile din municipiu, lipsa trotuarelor de pe unele străzi și în general viața ca la țară din municipiu. Nimic nu s-a schimbat, promisiunile electorale vor fi reluate. Vom face, vom drege este de fapt deviza celor care nu pot, nu știu să facă administrație. Numărul mare de proiecte care zac prin sertare, proiecte care sunt enumerate declarativ la fiecare ocazie au început să irite și să nemulțumească pe cetățeni. O simplă analiză a discuțiilor de pe site-urile de socializare dovedesc pe deplin că foarte mulți cetățeni s-au săturat de promisiunile făcute din 2012 încoace…Din cei cca. 250 km de străzi anual se asfaltează doar câțiva kilometri. Lucrările de reparații se fac de mântuială, și acest lucru reiese nu  numai din comenteriile oamenilor ci și din sutele de filmări prezentate public. Nimic nu mai impresionează. Nici măcar organizarea Zilelor municipiului unde străinii au reclamat că au fost jecmăniți de organizator, nici măcar Boboteaza, Serbarea cailor nu au mai putut fi respectate de adminsitrația actuală preocupată de instalarea în parcarea supraaglomerată a Primăriei a unui pationar. Nimic nu s-a pus în locul unde au salubrizat zona de lîngă Complexul H2O, unde buruiana a crescut la loc peste 1 metru. Nimic pare să nu fie pus în locul Pieței Centrale Agroalimentare demolate, pentru că nu există finanțare. 

Planșele, schemele, schițele sunt de fapt principala preocupare care nu se finalizează niciodată. Prezentarea de filme și planșe an de an umilesc pe cetățean. El află că de fapt nu se face nimic. Centrul Civic, Piața Centrală, Cinema Victoria și Cinema Orizont, strada București și str. Grivița sunt numai vise și promisiuni electorale. Orașul se vede frumos din biroul primarului, în planșe și schițe. În realitate alta este situația…

Oamenii vorbesc  despre întinerirea clasei politice, un lucru care este imposibil la Călărași. Un efort se poate spune că s-ar vedea la PSD, unde parlamentarii și conducerea partidului este formată din oameni tineri, care vor să aducă schimbarea. Lumea s-a săturat în schimb de traseiștii care apar pe liste, parlamentari pe care nu i-a cunoscut nimeni de când au fost votați. Revenind la administrația publică locală, nimic nou, nici o schimbare. Afli că primarul care s-a remarcat prin promisiuni vrea un al 3-lea mandat ca să le onoreze. Sau măcar să se apuce de vreo lucrare serioasă, spun ei. Vizavi de el, asistă neputincioși 2 viceprimari, care vor și ei să candideze pentru funcție de primar. Nu pot realiza ceva fără acordul primarului, spun oamenii de pe stradă. Alții acuză lipsa lor de rezultate vizibile fiind dependente de lipsa personal, de deficitul de specialiști din Primărie, angajările fiind orientate către personal …la birouri. O speranță a cetățenilor sunt alți aleși, alte personaje. Ei așteaptă ca ALDE și USR sau chiar partidele așa zis importante să propună o altă echipă la Primărie, alți consilieri locali. Vor oameni de valoare, de fapte și nu de vorbe, de promisiuni…Schimbarea se cere spun mulți dintre cei cu care vorbesc arătând că mulți consilieri sunt aleși degeaba, nu au avut vreodată vreo interpelare măcar. Despre proiectele acestora este inutil să amintim – pentru că nu există. Consilierii PNL nu au prezentat nici măcar un proiect personal. Nici la PSD unii nu s-au înghesuit. Nici măcar pentru soluții tehnice fluidizarea circulației rutiere din așa zisul municipiu. Pare că totul le convine în Consiliul local, unde doar 4-5 consilieri sunt activi, restul fiind atenți doar cum să ridice mâna. Putem vorbi și despre absenteism sau plimbări pe la Congrese, Simpozioane, Forumuri, excursii pe munte sau prin multe alte țări în așa zisele interese de serviciu…De unde se întorc fără a prezenta vreun progres în activitate, în rezultate…O situație care durează de prea mult timp. Până când?