Cine sunt și de ce candidez pentru Senatul României? INTERVIU Nicușor Cionoiu / PSD Călărași…

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Cine sunt și de ce candidez pentru Senatul României? INTERVIU Nicușor Cionoiu / PSD Călărași…

Reporter: Cine sunteți dle Cionoiu și de ce ați ales să candidați pentru Senatul României?

Nicușor Cionoiu / PSD Călărași: Sunt omul acțiunii și al faptelor. Am 54 de ani și m-am născut și am crescut aici, în inima Bărăganului, la Călărași. De la părinții mei am învățat ce înseamnă disciplina și respectul pentru oamenii care muncesc și i-am transmis mai departe aceste valori și fiului meu Cristian. Am absolvit Facultatea de Construcții din București și timp de 18 ani am condus o multinațională. Experiența de management m-a ajutat să dezvolt o companie, ce oferă astăzi locuri de munca pentru 140 de angajați, oameni care contribuie la dezvoltarea infrastructurii în județul  Călărași.

Din Parlamentul României sunt convins că voi reuși să-i protejez mai bine pe oamenii care muncesc și pe antreprenorii români. Ei sunt cei care mișcă, dezvoltă și hrănesc România. Sunt oameni cărora statul trebuie să le fie partener, nu dușman. Sunt oameni a căror muncă trebuie respectată și plătită corect, la justa valoare. Mă uit la toți prietenii mei care și-au dezvoltat afaceri oneste aici în județ. Știu bine cât muncesc. Nu au doar responsabilitatea familiilor lor, ci și responsabilitatea angajaților, cărora trebuie să le asigure locuri de muncă sigure și bine plătite.

Din Parlament, eu și noua echipă a PSD Călărași va fi alături de fiecare călărășean. Împreună cu președintele Consiliului Județean, împreună cu primarul Municipiului Călărași vom pune județul pe harta dezvoltării și a bunăstării. Trebuie să construim frumos și durabil aici, la noi acasă. Să reducem decalajele dintre urban și rural și să creștem PIB-ul pe cap de locuitor.

Reporter: De ce ați ales echipa Vasile Iliuță/ ce o recomandă?

Nicușor Cionoiu / PSD Călărași: Echipa Vasile Iliuță este cea care a demonstrat că poate să transforme proiectele în fapte, iar mie îmi plac oamenii care construiesc. Echipa Vasile Iliuță este cea care a adus investiții de milioande de euro la Spitalul Județean, 2 milioane de euro, spre exemplu, au fost investite numai în Ambulatoriul Spitalului. Blocul operator a fost extins cu șapte săli de operație, valoarea proiectului fiind de aproape 1 milion de euro, în laboratorul de analize s-a investit 1 milion de lei. În această perioadă critică, dominată de COVID-19, echipa condusă de Vasile Iliuță a investit 6,1 milioane de lei în paturi de ATI, ventilatoare, injectomate, materiale sanitare, care să îi ajute medici să salveze vieți. Tot echipa Vasile Iliuță a reușit, într-un timp record, să scoată din noroi 300 de kilometri de drum, pe care se circulă astăzi în siguranță și să atragă 6 milioane de euro pentru cel mai spectaculos proiect de investiții din țară: Promedana Călărași, un hub care va pune, din nou, Călărașiul pe harta turismului românesc. Și, nu în ultimul rând, a atras fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor simbol ale orașului.

Împreună avem în continuare proiecte ambițioase pentru tot județul, care contează cu adevărat pentru fiecare familie din Călărași: de la continuarea investițiilor la Spital și construirea unei corp nou modern de clădire, în care să își găsească locul și o secție pentru copii, dotată cu aparatură de ultimă generație, până la renovarea școlilor și construirea unora noi, de la dezvoltarea rețelei de gaze, apă și canalizare în tot județul, până la anveloparea blocurilor din Călărași și reducerea facturilor la întreținere. Acest proiect mi l-am asumat și ca viitor parlamentar.  Și  fac promisiunea călărășenilor că juristul de la viitorul meu birou de senator va fi la dispoziția lor gratuit pentru a îi ajuta să se constituie în asociații de proprietari, cheia atragerii banilor europeni pentru renovarea blocurilor.

Reporter: Ca viitor senator în ce Comisie ați putea activa/ Denumiți câteva inițiative legislative pe care le veți avea

Nicușor Cionoiu / PSD Călărași: Să primesc mai întâi încrederea călărășenilor și după aceea vom vedea. Dar este clar că voi opta pentru o Comisie potrivită meseriei mele. Este clar că trebuie să îi aducem înapoi pe cei 800 de mii de șomeri și să mai adăugăm încă cel puțin 500 de mii de locuri de muncă. Iar cei care angajează șomeri trebuie stimulați financiar. Trebuie să reducem inechitățile și riscul de sărăcie și să creștem salariile, pensiile, să dublăm alocațiile copiilor. Bonurile de masă nu mai trebuie ipozitate, la fel salariile mici și salariile celor din clasa de mijloc.  Ca  să reușim avem nevoie de: Absorbție. Simplificare. Asistență. Transparență. Acestea sunt cuvintele cheie pentru un trai mai bun. Fondurile europene sunt motorul dezvoltării județului Călărași. Trebuie să simplificăm procedurile și să eliminăm blocajele. De asemenea, trebuie să lucrăm în parteneriat cu beneficiarii lor și să acordăm asistență profesionistă în pregătirea proiectelor. Iar PNDL, CNI, ANL și cadastrul vor deveni programe suport pentru completarea proiectelor pe fonduri europene.

Reporter: Ca antreprenor cum apreciați că ar trebui să se dezvolte județul nostru? Ce lucrări importante ar trebui efectuate în acest sens?

Nicușor Cionoiu / PSD Călărași: Județul nostru are nevoie de o colaborare strânsă între administrația locală și viitoarea echipă a PSD Călărași care va merge în Parlamentul României. Împreună va trebui să analizăm cu celeritate nevoile urgente și să folosim toate resursele financiare pe care le avem pentru investiții durabile: fonduri europene, fonduri naționale și alte surse. Oamenii de afaceri cu care m-am întâlnit spun că vor să fie susținuți mai mult. Antreprenorii de succes reprezintă modele pentru societate și noi avem nevoie de aceste modele care s-au realizat prin muncă, efort și perseverență. Județul Călărași poate să devină cu hub pentru afaceri, dacă vom ști să investim corect și durabil. Suntel la doar câțiva kilometri de autostradă, la București și la Constanța se poate ajunge în aproximativ o oră, avem Dunărea la doar câțiva pași. Trebuie să facem tot posibilul să devenim o bornă pe harta intereselor de business. Familiile tinere și seniorii noștri vor străzi curate și asfaltate, mai multe spitale și dispensare,  școli mai bine dotate pentru copii, vor apă mai bună și mai ieftină, iar tinerii își doresc ca Municipiul Călărași să le ofere mai multe posibilități nu doar de agrement, ci și de studii, de dezvoltare personală.

Reporter: Ați străbătut tot județul în această campanie electorală. Ce impresie v-a creat întâlnirea cu oamenii?

Nicușor Cionoiu / PSD Călărași: Oamenii au început să perceapă schimbările în bine aduse de o administrație județeană profesionistă, condusă de Vasile Iliuță. Așteptările lor sunt însă în continuare mari și este firesc să fie așa. Oamenii de mișcă în afara județului, în afara țării și văd investiții pe care și le doresc și în Călărași. Până acum echipa noastră a demonstrat că face administrație profesionistă, orientată spre cetățean și nu pentru mulțumirea intereselor de partid și va continua să facă asta și din Parlamentul României.

Reporter: Ce mesaj aveți pentru alegători?

Nicușor Cionoiu / PSD Călărași: Munca în construcții te învață câteva lucruri esențiale și pentru viața politică: să nu sari etape, să lucrezi în echipă, să respecți termenele și cuvântul dat. Sunt sigur că orice antreprenor, care a făcut performanță în mediul privat și a decis apoi sa facă pasul politică va reuși să câștige și să impună respect. Pentru 6 decembrie vă cer un vot de încredere pentru o nouă etapă din viața mea: senator în Parlamentul României. Doar împreună cu dumneavoastră voi putea să demonstrez că nu “toți sunt la fel”. Ne vedem pe 6 decembrie la vot. Împreună să repornim Călărașiul.

Material realizat la comanda Partidului Social Democrat Filiala Călărași de către Pîrloagă Marian Dorin I.I. CMF 11200020