Chiselet. Vacanța școlară – prilej de curățenie la Instituțiile școlare. Proiectele de dezvoltare continuă…

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Chiselet. Vacanța școlară – prilej de curățenie la Instituțiile școlare. Proiectele de dezvoltare continuă…

Ca în fiecare an, prilejul oferit de începerea vacanțelor școlare  este și unul pentru igienizarea tuturor spațiilor din Instituțiile de învățământ. Preocupările către o educație școlară corectă adecvată modului de viață sănătos din comuna noastră le-am orientat și prin acțiuni de curățenie a localității noastre împreună cu elevii. Curățenia este importantă și serviciile de evaluare a impactului asupra mediului (EIA), altele decat cele pentru constructii au fost și acestea necesare pentru rezolvarea unei probleme importante în com. Chiselet, respectiv cea privind gestiunea deseurilor, raportari conform legislatiei in vigoare, strategii de reducere a deseurilor. În scopul reducerii emisiilor poluante, a realizării unei protecții a mediului, primăria Chiselet a achiziționat și plantat cca. 300 platani (Platanus acerifolia) de la  Pepiniera Baragan, precum și a 30 buc. Thuja occidentalis fastigiata – ne arată primarul Penu Mihail. Ne mândrim cu grădinițe moderne, reabilitate cu o școală reabilitată și continuăm investiția pentru a asigura tinerilor noștri, viitorului comunei noastre un viitor mai bun, arată acesta. 

Primarul Penu Mihail este ambițios și a investit în acest an în Servicii de consultanta pentru depunere si implementare proiect C10 Fondul Local (PNRR). Serviciile de consultanta au fost necesare pentru pentru depunerea si implementarea proiectului C10 Fondul Local (PNRR)-pentur I.4 – Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană.

Primăria Chiselet a realizat  documentația necesară  implementrii unui proiect in cadrul Componentei 10 Fondul Local (PNRR) pentru realizarea unei  piste de biciclete. Un alt obiectiv important la al cărei documentație s-a lucrat a fost și cel pentru reactualizare a studiului de fezabilitate pentru retele inteligente de gaze naturale.