Chiselet. Primăria sprijină proiectul studențesc: Împreună pentru sănătatea rurală…

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Chiselet. Primăria sprijină proiectul studențesc: Împreună pentru sănătatea rurală…

Primăria Chiselet sprijină proiectul studențesc: Împreună pentru sănătatea rurală. Un grup de studenți  la medicina in an terminal, medici specialiști si rezidenți au oferit asistenta medicala gratuita locuitorilor din satul Chiselet, județul Călărași. Specialitățile care  însoțesc în deplasările lor pe studenți și medici  sunt diverse: cardiologie, oftalmologie, dermatologie, ginecologie, imagistica medicala, pediatrie si medicina de familie. Studenții pot efectua analize din sânge capilar (glicemie, colesterol, trigliceride) anamneza pacienților, dar si un examen clinic complet al acestora. Ulterior, pacienții vor primi o scrisoare medicală din partea medicilor specialiști. Cu aceasta vor merge la medicul de familie pentru a obține tratamentul recomandat si eventual un bilet de trimitere pentru investigații mai amănunțite. Din experiența anilor trecuți, cei mai multi pacienți cu care studenții intra in contact in cadrul proiectului nu au mai fost consultați de foarte mult timp, nici măcar de un medic de familie.

Acțiunea studenților alături de SSMB în com. Chiselet s-a concretizat într-o acțiune pro bono de consult și diagnosticare a pacienților din zone cu acces medical deficitar. Proiectul Împreună pentru sănătatea rurală, una dintre cele mai nobile inițiative ale studenților mediciniști, se desfășoară de cca 10 ani, alături de medici rezidenți și specialiști din multiple specialități și oferă o speranță cetățenilor dintr-o țară cu acces medical dezechilibrat geografic.
Felicitări SSMB și Primăriei Chiselet, jud. Călărași!