Chemați DOCTORUL…

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Chemați DOCTORUL…

Reforma defectuoasă a PNL la Spitalul suferinței din Călărași continuă. Ionescu Rares președinte al Consiliului de Administrație este înlăturat fără motiv. I se reproșează, în lipsă fapte neadevărate. Adică acesta ar avea cumetrii care ar influența bunul mers al activităților din Spital. FALS! Din bun simț Rareș Ionescu nu vrea să comenteze public decizia primului agricultor Vasile Iliuță. În locul lui Ionescu acesta aduce un individ despre care presa indică multe aspecte infracționale. DE NECREZUT! Ca să fii președinte al unui Consiliu de Administrație trebuie să te recomande cercetările penale pt. obținerea ilegală de despăgubiri de la Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților și a delapidarilor din bugetul Spitalului Județean Timiș…

Se spune că firma noului preș. al Cons de Administrație, Bogdan Militaru, SC Tradecomia SRL a pagubit primaria Timisoarei, condusa tot de un liberal… Nicolae Robu, cu doar 8,1 milioane RON.
Firma lui Militaru a obtinut un contract pentru servicii de intretinere a spatiilor verzi, “taieri de corectie si taieri de arbori”, desi exista deja o societate detinuta de consiliul local, Horticultura SA care oferea servicii de intretinere a spatiilor verzi din oras la preturi mult mai mici.

Curtea de Conturi sustine ca firma noului preș al Consiliu de Administrație de la Spitalul suferinței din Călărași, om adus de Iliuță, nu detinea nici un utilaj, nici un mijloc de transport… insa a participat la licitatie cu astfel de contracte cu terti si castigat licitatii, fapt care explica si preturile lucrarilor care sunt de 10-11 ori mai mari decat preturile pietei”.

Tot auditorii fiscali precizeaza ca “in timp ce Horticultura SA incasa 5 lei pe ora pentru transport, Tradecomia SRL a primit cate 60 de lei pe ora. Horticultura e platita pentru functionarea tocatorului de crengi – 59,72 lei/ora, in timp ce Tradecomia SRL a fost platita cu 154,2 lei.

Daca la folosirea autoutilitarei PRB, Horticultura primea 77,75 lei, Tradecomia SRL a incasat 250 lei/ora”. In acelasi timp, inspectorii au descoperit ca firma partenera la acest contract al lui Bogdan Militaru, SC Rogera SRL , a folosit in 7 luni de derulare a contractului, pe hartie, potrivit facturilor, 1830 de salariati, pe un volum de munca ce nu putea fi efectuat decat de 440 000 de persoane.

Presa arată că Bogdan Militaru, patronul firmei SC Tradecomia este un apropiat al lui Cristian Busoi, cei doi fiind chiar si inruditi: Busoi i-a nasit copilul lui Militaru. In acelasi timp trebuie precizat ca acelasi Busoi este un bun prieten al primarului Timisoarei, Nicolae Robu. Iata cum se fac afacerile prospere!

Motivele pt care Iliuță îl recomandă ca președinte pe Bogdan Militaru par a fi cele indicate de presă… acesta este cercetat penal pentru obținerea ilegală de despăgubiri de la Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților și a delapidat bugetul Spitalului Județean Timiș.

Cine se aseamănă se adună – spun salariații din Spital indicând și pe managerul interimar Didilescu, pe care presa de la Deva îl recomandă ca având comportament inadecvat față de subalterni. Multe chestii@socoteli prin care PNL a dat cu piciorul unor călărășeni de valoare cum sunt Ghiveciu Camelia și Ionescu Rares.