CETĂŢENI SIRIENI DECLARAŢI INDEZIRABILI, ÎNDEPĂRTAŢI DE PE TERITORIUL ROMÂNIEI

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru CETĂŢENI SIRIENI DECLARAŢI INDEZIRABILI, ÎNDEPĂRTAŢI DE PE TERITORIUL ROMÂNIEI

Comunicat de presă București, 21 iulie 2017

Doi cetăţeni sirieni, declaraţi indezirabili, au fost îndepărtaţi, sub escortă, de pe teritoriul României. Pe numele lor, au fost instituite consemne de nepermitere a intrării în ţara noastră, pentru o perioadă de 8 ani.

La data de 19 iulie a.c., Curtea de Apel București a emis sentința prin care doi cetățeni de origine siriană, de 38, respetiv 49 de ani, au fost declarați indezirabili pentru o perioadă de 8 ani.

Cei doi bărbați au fost luați în custodie publică, iar în cursul nopții trecute poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au pus în aplicare sentința instanței și au efectuat misiunea de îndepărtare a străinilor de pe teritoriul României.

La ieşirea din ţară, pe numele acestora au fost instituite consemne nominale de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 8 ani.

****

Declararea ca indezirabil este măsura ce se dispune împotriva unui străin, cetățean al Uniunii Europene sau membru de familie a acestuia, care a desfăşurat, desfăşoară ori există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.

Măsura se dispune de Curtea de Apel Bucureşti, la sesizarea procurorului anume desemnat de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Procurorul sesizează instanţa de judecată la propunerea instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi securităţii naţionale care deţin date sau indicii temeinice în sensul celor prevăzute mai sus.

Material video:
https://www.facebook.com/imigrari/