CJ și CJCC Călărași ne comunică care au fost cheltuielile la Festivalul Flori de mai din acest an. Totul pentru a conserva și promova valorile culturale…

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru CJ și CJCC Călărași ne comunică care au fost cheltuielile la Festivalul Flori de mai din acest an. Totul pentru a conserva și promova valorile culturale…

Centrul Județean de Cultură și Creație ne comunică modul corect și eficient de cheltuire a banilor publici la Festivalul Flori de Mai din acest an. S-au realizat și economii…

 

Organizarea în acest an a Festivalului – Concurs Naţional de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești „Flori de Mai” la Călărași nu a fost o activitate ușoară. Volumul foarte mare de activități s-a desfășurat cu doar câțiva salariați. Managerul Mihaela Petrovici a reușit performanța ca doar într-un an de când a fost investită să realizeze un spectacol de cultură care să impresioneze. S-a reușit astfel să se promoveze prin intermediul concurenţilor, valorile autentice ale muzicii uşoare româneşti. Dăruirea și profesionalismul echipei de la CJCC au impresionat prin promovarea de către aceștia  a ideilor de competiţie şi de respect faţă de muzica uşoară românească, fiecare concurent fiind obligat  a interpreta în concurs, exclusiv piese ale compozitorilor români.

foto: Alexandru Botezatu

Organizatorii concursului au avut multe obligaţii, dintre care enumerăm: au asigurat ccondiții optime concurenților pe perioada festivalului; au pus la dispoziție sala de spectacole și spațiul de repetiție necesar desfășurării festivalului; au asigurat  orchestra pentru repetiție și concurs și au asigurat premiile, activitățile de preselecție, recitaluri în cadrul festivalului, au asigurat juriul. De remarcat faptul că membrii juriului din acest an au fost personalități ale muzicii ușoare românești, specialiști în domeniu. Pentru corecta informare a cetățenilor privind cheltuirea banilor publici alocați, conducerea Centrului Județean de Creație și Cultură din Călărași comunică cum au fost cheltuite sumele alocate.

S-au alocat 400 000 lei din care s-au cheltuit 373 413 lei.

 

Detaliat banii au fost cheltuiți astfel:

Cazare 29 570 lei,

Onorariu juriu, artiști, dirijor, instrumentiști, prezentatori, orchestrații, recitaluri, piese de concurs 146 977 lei,

Premii 69 000 lei,

Mash-uri, afișe, invitații, trofeu, diplome, ecusoane, mape, fotografii, servicii creație, design postere, etc. 17 937 lei,

Spectacol cu lumini și lasere 9996 lei,

Scenografie scenă, sistem lumini, sistem sonorizare, aranjamente florale, decoruri 63 409 lei,

Înregistrare transmisie TVR 3    30 000 lei,

Publicitate presă 800 lei,

Taxă autorizație UCMR-ADA 3570 lei,

Serviciu Ambulanță 1384 lei,

Servicii de pază 443 lei,

Cheltuieli diverse 327 lei.

În baza parteneriatului încheiat între Consiliul Județean Călărași, Primăria mun. Călărași și CJCC Călărași, asigurarea toaletelor a fost prin grija Primăriei mun Călărași. CJCC a solicitat Primăriei Călărași să nu se avizeze desfășurarea activităților comerciale în zona manifestării culturale, specificul acestui festival neîncadrându-se în categoria ”serbărilor câmpenești”. 

Scena pentru desfășurarea evenimentului în seara de gală a fost asigurată de Rental Audio Video Sistems pentru 2511 ron

Contorizarea energiei electrice consumate a fost realizate de CJCC, valoarea consumului de energie electrică fiind inclusă în bugetul festivlului la cheltuieli diverse.

 

Alte date solicitate în interes public în baza legii 544/2001

Numărul de bilete solicitate și acordate gratuit în baza legitimației de acces liber, pe anul în curs la sala Cinema și la sala Barbu Știrbei s-a realizat cu respectarea legii 448/2006 privind protecția persoanelor cu handicap, și a hotărârii CJ nr. 247/2007 privind tarifele aprobate au fost de 224.

Numărul de legitimații pentru acces liber la această dată emse de CJCC Călărași este de 131.

Veniturile realizate pentru încasări de bilete pînă la această dată este de 142 385 lei.

 

Datele mai sus menționate au fost solicitate de cotidianul online Atitudinea din Călărași, pentru a se clarifica asupra unor discuții privind risipa banilor publici, și au fost comunicate prin adresa nr. 1949/12.07.2018. 

De menționat preocuparea continuă a echipei CJCC Călărași  privind realizarea de economii și către corecta cheltuire a banilor publici. Din păcate, niciodată în România nu se poate face cultură pentru a se obține profit financiar. Toate aceste eforturi financiare depuse de Consiliul Județean Călărași au avut scopul de a conserva și promova valorile culturale județene și naționale.