Centrul de Creație și Cultură Călărași aduce zâmbetul pe fețele călărășenilor și la Zilele Dunării 2017. VIDEO

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Centrul de Creație și Cultură Călărași aduce zâmbetul pe fețele călărășenilor și la Zilele Dunării 2017. VIDEO

Și în acest an colectivul Centrului de Creație și Cultură împreună cu Consiliul Județean Călărași demonstrează valoarea echipelor de dansatori pregătite la Călărași. Ansamblul Bărăganul, condus de renumitul instructor Aurel Mailat a uluit efectiv mulțimea de călărășeni venită să asculte muzică populară românească adevărată și să urmărească evoluția dansatorilor la Zilele Dunării în Parcul Central Călărași. Isabela Grosu, Petrovici Mihaela și nu în ultimul rând Iliuță Vasile – care coordonează din partea CJ, Centrul de Creație și Cultură, au oferit călărășenilor altceva decât nunțile de rromi care i-au exasperat. Muzica polulară românească și tineri dansatori au umplut astăzi de fericire pe călărășeni. Mihaela Petrovici, noua directoare a Centrului de Cultură și Creație: Nici eu si nici altcineva nu ne putem atribui meritele ansamblului folcloric. Acesti tineri merita toate laudele pt eforturile pe care le fac. Si alaturi de ei, maestrul Marin Barbu.

 

Ansamblul folcloric “BĂRĂGANUL“, format din tineri, elevi şi studenţi, a fost înfiinţat în 1993, în prezent fiind cotat de către specialiştii în folclor ca cel mai reprezentativ ansamblu din judeţ şi unul dintre cele mai valoroase din ţară. Datorită calităţii spectacolelor şi autenticităţii repertoriului, ansamblul a câştigat aprecieri unanime la nivel naţional şi internaţional: Franţa, Japonia, Italia, SUA, Grecia, Turcia, Bulgaria, Sri Lanka şi  alte ţări, făcând ca mesajul spiritualităţii româneşti să fie transmis prin cântece şi jocuri de o mare valoare artistică.

“BĂRĂGANUL“, promovează în primul rând folclorul caracteristic zonei Călăraşi dar şi frumuseţea cântecelor, dansurilor şi costumelor populare din aproape toate regiunile ţării: Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania. Autenticitatea repertoriului coregrafic este conferită de faptul că dansurile, preluate din sate, sunt transpuse scenic păstrandu-se stilul interpretativ specific mediului rural.  O notă aparte la manifestarea Zilelor Dunării a constituit-o astăzi alternarea ritmurilor lente cu cele foarte dinamice în cadrul aceluiaşi dans, ceea ce contribuie la spectaculozitatea programelor pe care le prezintă ansamblul. Ansamblul are peste 67 de membri –  dansatori, instrumentişti şi solişti vocali cu o vastă experienţă, iar coregraful ansamblului este domnul Aurel Mailat.