Celebrele cozi la înmatriculări și permise continuă…VIDEO

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Celebrele cozi la înmatriculări și permise continuă…VIDEO

Reducerea la 70 lei a taxei de primă înmatriculare și eliminarea taxelor de mediu a adus la cozi de neuitat pe cetățeni. În Călărași, la  Serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatricularea vehiculelor din subordinea Instituției prefectului de la 1 februarie sunt zilnic cca. 150 persoane înscrise pe liste. Acestea se fac după amiaza de la orele 14 sau de la orele 00.00, cetățenii fiind obligați să stea în frig vreo 2-3 zile pentru a le veni rândul. Sunt numai 2 ghișee, iar în interior sunt vreo 100 de persoane, cât permite acolo spațiul… spun cei aflați  la rând  insistând că nu s-ar vrea suplimentarea personalului… Suntem obligați să ne facem necesitățile prin parc pe unde apucăm…arată ei. Nu a fost suplimentat numărul de funcționari, de ghișee ci…de jandarmi care să asigure ordinea la rând. Mai precis aceștia strigă ordinea de pe liste spun solicitanții  serviciilor mult așteptate…

La Prefectura Călărași nu am putut obține un punct de vedere oficial de la biroul Relații Publice. Nici de la dl subprefect…Am fost îndrumați către dl. comisar șef Ioniță de la acel serviciu renumit sau către prefectul George Iacob, omul care nu ar trebui să rezolve singur problemele acestei Instituții.  Cetățenii cer suplimentarea personalului de specialitate pentru această perioadă și a a unui sediu unde să nu fie obligați să stea afară în ploaie la rând. Ei cer condiții decente, europene. Video.

UPDATE.

Urmare a unor discuții cu cei responsabili, am aflat că sunt preocupări ca solicitanților să li se rezolve cererile de înmatriculare și eliberare a permiselor în aceeași zi. Situația produsă de aglomerare este una temporară, cauzată de recentele facilități fiscale și nu va mai dura mult timp până când se va reintra în normalitate.