Ce recomandări ne fac polițiștii pentru timpul ploios ce urmează…

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ce recomandări ne fac polițiștii pentru timpul ploios ce urmează…

Nr. 305 din 18.06.2021

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași vă recomandă să fiți prudenți la volan pe timp ploios!

Precipitaţiile influenţează negativ desfăşurarea traficului rutier din Călărași.
Având în vedere condițiile meteo din acest week-end, polițiștii rutieri recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.

 În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

 Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

 În condiţiile unui trafic aglomerat, ploaia reprezintă un factor perturbator ce poate determina apariţia blocajelor rutiere temporare.

În această situaţie, recomandăm conducătorilor auto:

– să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor;

– să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;

– să păstreze liber centrul intersecţiei;

– să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;

– să nu treacă la culoarea roşie a semaforului electric;

– să nu claxoneze inutil;

– să fie atenţi la semnalele agenţilor de circulaţie.