Ce angajări s-au făcut la Primăria Călărași/ ce salarii sunt? Primăria ne răspunde…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ce angajări s-au făcut la Primăria Călărași/ ce salarii sunt? Primăria ne răspunde…

Urmare a curiozității unor cetățeni care s-au adresat redacției noastre, am solicitat Primăriei Călărași o cerere pentru a ne comunica ce angajări s-au efectuat din perioada septembrie 2020 și până în prezent. La fel, a interesat ce venituri sunt încasate lunar de diferite categorii de personal. Aflăm că aparatul Central al primarului nu a suferit decât angajarea a 7 funcționari publici și 6 personal contractual. Au mai fost încadrați 3 consilieri superior, 2 consilier principal, un consilier asistent și unul debutant. Veniturile lor sunt publice pe pagina primăriei și lunar în plata aparatulul de specialitate al primarului sunt 1 495 427 lei.

După alegerile locale la Serviciul Pavaje Spații verzi nu s-a încadrat decât un director adjunct, un șef serviciu spații verzi, un inspector la pepinieră, și un muncitor calificat spații verzi. Sunt un total de 76 muncitori, iar în luna mai totalul salariilor este 261 726 lei net. Am solicitat Primăriei să publice venitul net minim/ maxim pentru fiecare categorie de personal pentru a demonstra că veniturile nu sunt mari, așa cum se insinua în comentarii publice. Este și motivul pentru care mulți muncitori nu doresc a se încadra ca muncitor motocoasă sau mai ales la pavaje, aceste funcții fiind prevăzute cu un volum foarte mare de muncă raportat la salarizare.

Discuțiile cu conducerea Serviciului Spații Verzi Pavaje au relevat că sunt solicitări de încadrare pentru funcții de care nu au momentan nevoie cum ar fi conducător auto sau agent pază. Este una dintre preocupările conducerii primăriei pentru a compensa încadrările în acest serviciu de care depind starea zonelor verzi, reparațiile infrastructurii din municipiu.

Va urma…