Care trotuare?

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Care trotuare?

Lucrările de la supermarketul Lidl construit lângă un alt supermarket este parte din concepția de urbanism și amenajare a teritoriului la care concură în Călărași mulți specialiști din Primărie. Modelul este preluat după cel al construrii unei parcări în…parcarea Primăriei sau a altei parcări în parcarea de pe str Cornișei, ori a unui parc în… parcul Dumbrava.

De câteva săptămâni traficul auto la intersecția Eroilor cu așa zisul bulevard al Republicii este gâtuit, și supus unor restricții. Lucrările efectuate pe trotuare afectează și circuația pietonală dar și cea auto. Trotuarele au fost desființate. Astfel acestea au fost excavate cu tot cu dale fie sunt acopreite cu pământul excavat de muncitori. Putem vorbi și de viitoarea parcare din fața Poliției despre care se spune că va fi desființată.

s1460012

Disciplina în construcții este un subiect de care Primăria ori alte Instituții nu numai se fac că nu o văd, de fapt fiind o încurajare a încălcării legii. Dacă legea interzice efectuarea de lucrări la infrastructură ( șosea, trotuare) în sezonul rece, respectiv incepand cu luna noiembrie pana la 15 martie, la Călărași totul este permis. Pietonii nu au pe unde circula, mai ales salariatele de la fabrica de confecții, fiind obligate să se expună la accidente rutiere chiar în fața sediului Poliției rutiere.

s1460004

Nu sunt marcaje, gropile excavate sunt lăsate așa de câteva săptămâni. Ne întrebăm firește cine a autorizat asta. Cine răspunde de disconfortul creat în continuare…dar și de distrugerea infrastructurii. Pentru că mulți călărășeni s-au săturat de mizeriile pe care le suportă zilnic pentru prosperitatea unor firme străine cărora li s-a dat autorizație de funcționare tocmai în mijlocul municipiului…