Care pe care? Primarii liberali adevărați vor vota împotriva lui Iliuță?

10 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Care pe care? Primarii liberali adevărați vor vota împotriva lui Iliuță?

Surse de presă din cadrul PNL Călărași ne informează despre zbuciumul primarului președinte de partid Daniel Drăgulin de a scăpa de contracandidații din partidul său?  în viitoarele alegeri locale, sau de a scăpa de pe listele de candidați ca primari ori consilieri a celor propuși de Vasile Iliuță. Mare ambiție trebuie să ai când faci asta după ce organizezi atâtea capcane, filaje, urmăriri sau denunțuri care nu se finalizează, așa cum și-ai dori. Totul se poate întoarce împotriva ta…spun oamenii. Momentul așteptat de Daniel Drăgulin pare a fi acest Birou Permanent Județean al PNL. Acesta nu se organizează întâmplător și are o țintă, un așa numit target…Drăgulin le-ar fi cerut primarilor liberali din județ ca mâine 3 septembrie să voteze în cadrul BPJ  al PNL Călărași retragerea sprijinului politic al președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță. Motivele ar fi de neacceptat de majoritatea primarilor. Ele s-ar referi la nelegalitatea și abuzurile lui Iliuță în cadrul CJ. Niște lucruri care nu pot fi dovedite, și pe care chiar Instanța le-a demontat prin neînceperea urmăririi penale dorită de adversarii…din același partid… Care unitate? Greu de admis ca primar liberal să votezi împotriva colegului de partid, al celui care ți-a asfaltat drumul județean, ți-a reparat acoperișul la școală sau suplimentat cheltuielile de finanțare pentru proiectele de dezvoltare ale comunei. Cum poți să muști mâna celui care ți-a adus dezvoltare localității, în condițiile în care pe fostul președinte al CJ nu prea l-a interesat de noi? …au spus unii primari PNL din județ.

Problema în PNL ar trebui gestionată de Ludovic Orban și nu de noi, primarii. Are obligația să intervină în astfel de situații. La ultima intervenție Orban a cerut ca Drăgulin să se ocupe de organizare și Iliuță de dezvoltare a județului. A impus să nu se suprapună unul peste altul. Asta nu s-a respectat de către Drăgulin. El este cel vinovat. Mai grav…Acum Drăgulin demonstrează sub orice formă că se opune dezvoltării municipiului. Nimeni nu vrea asta. Mai ales că nu s-a consultat cu noi, cu primarii liberali. Nu putem admite debarcarea lui Iliuță. Îi datorăm dezvoltarea localităților noastre…Și noi îl vom urma, dacă va fi mazilit…spune un primar liberal…Pentru că noi, primarii suntem votați ca oameni, pentru rezultatele și munca noastră, prea puțin pentru apartenența noastră politică – continuă acesta.

 

Nu știm pe cine mai reprezintă acest Drăgulin, spune un primar liberal marcant în partid. De la început m-am declarat împotriva lui. Este fost secretar PCR, probabil și informator al fostei Securități… iar Orban a spsu că nu au ce căuta în partidul nostru comuniștii. După PCR, Drăgulin numai liberal nu a fost. A făcut traseseul pe la toate partidele care îi ofereau funcții, oportunități. Nu a lăsat nimic în urmă. A fost pe la PC, la UNPR  apoi s-a pupat cu PSD în cadrul USL. Nici nu știm de ce l-a adus în partid Filipescu. Și el, Filipescu ne este dator cu niște explicații vizavi de acest traseist – spune un membru de partid, un liberal care a fondat PNL la Călărași, atunci când Drăgulin păstra încă la piept carnetul roșu de activist PCR.

Comentariile sunt inutile. Mâine, Biroul Permanent Județean al PNL va stabili cine îi reprezintă pe liberali în Consiliul Județean. Îi va reprezenta tot Vasile Iliuță căruia PSD și o parte din consilierii județeni fideli i-au promis aceasta? Îi va reprezenta fostul senator Nedelcu, acela despre care se spune că a epuizat toate formele pentru a-și angaja o rudă în CJ și acum se opune tuturor proiectelor lui Iliuță, fie bune fie rele? Se va retrage din jocul politic Vasile Iliuță și va candida independent sau susținut de altă formațiune la Primăria Călărași? Sau va candida în aceleași condiții la Consiliul județean unde are de terminat proiecte așteptate de oameni? Sunt lucruri despre noi, vă vom informa. Deși era obligație a biroului de presă al acestui partid politic…

Indiferent de rezultate, oamenii de pe stradă îl apreciază și respectă oricând și oricum pe omul Vasile Iliuță. O fac pentru că reprezintă politicianul care nu are ce interese sau profituri să obțină din jocurile politice. O fac pentru că știu, s-au convins că ceea ce spune, face…că nu este omul promisiunilor ci al faptelor. O fac pentru că a fost aproape de ei atunci când a trebuit și i-a ajutat așa cum a putut…

Apropos…Cine va continua proiectele lui Iliuță? A identificat PNL vreun urmaș competent de a finaliza asfaltarea drumului de acces în mun. Călărași? Dar pentru a grăbi începerea lucrărilor la promenada/ faleza municipiului ori alte lucrări???