Când doi se bat, al treilea câștigă? UDMR poate avea prefect în Călărași. Iată de ce…

9 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Când doi se bat, al treilea câștigă? UDMR poate avea prefect în Călărași. Iată de ce…

Iliuță vrea. Pandea nu se lasă. Care pe care?

Coaliția de guvernare are în compunere pe lângă PSD  și  PNL pe UDMR. Conform cu insistențele președintelui interimar Iliuță pe la sediul central al PSD de a-l schimba pe prefectul PNL Barbu Valentin, trebuie să se ia o decizie. Iliuță l-a denunțat public de câte ori a avut ocazia că prefectul i-a întârziat aplicarea hotărârilor de Consiliu Județean, cu termene inclusiv folosirea Instanțelor ca mijloc de reglare a unor conturi. Cel mai importante au fost sumele de bani a căror împărțire la primării nu convenea politic. Împrejurarea că prefectul este garantul legalității actelor normative, a hotărârilor emise de autoritățile locale a fost invocat ca scuză de PNL.

Între dorință și putință este mare diferență. Una se promite alta se înfăptuiește. Așa este în politică și față de alegători…

Că prefectul Barbu poate fi schimbat și este o mare dorință a PSD acest lucru îl știu foarte mulți. PSD a venit inițial cu oferta de prefect pentru Cristian Sefer, fost deputat căruia nu i s-a acordat vreo importanță prea mare după alegerile parlamentare unde a fost plasat pe locul 3, neeligibil. La doar 2 săptămâni oferta pentru Sefer a încetat. Nenorocirea a căzut pe PSD care trebuia să își sacrifice pe unul dintre cei 2 vicepredinți ai CJ/ ambii PSD.

Tava sacrificiului. Cine este pus pe ea primul? Care este moneda de schimb?

Cum Ion Samoilă are vechime, relații sus-puse și influență mai mare în partid, pe tava sacrificiului și a eliberării funcției de vicepreședinte CJ  pentru liberali a fost pus Mihăiță Beștea. Asta este un lucru ferm, definitiv stabilit că Beștea trebuie să plece din CJ. Acesta ar urma să ocupe  imaginar  funcția de prefect, dacă s-ar accepta de către Alianța care i-a uluit pe români. Acum în schema dorințelor de partid intervine și UDMR care și-a exprimat răspicat că dorește să aibă prefecți. Este și cazul de la Călărași, unde cel mai influent om politic, Ciprian Pandea are cele mai bune relații politice și  mulți prieteni prin UDMR. Că și-au dat mâna PNL și UDMR la Călărași o poate demonstra doar timpul, ori vreun univers paralel în care se cred unii politicieni. Cert este că PSD pierde una din funcțiile de vicepreședinți în CJ. Cine va fi numit de către PNL vom afla după 1 decembrie.

#REZIST. Bărbăția se prezintă în fața presei. Adevărul urmează numai în Instanță. Răfuiala continuă…

Deocamdată PNL Călărași rezistă criticilor și acuzelor aruncate în spațiul public. Cuvinte mari gen impostor, nepricepuți, incompetenți, pitici sunt folosite pentru a umili acest partid de către cei care pretind a se afla în coaliția de guvernare, dar nu și coabitare locală. Cel mai tare rezistă subprefectul Dumitru, liberal marcant acuzat de către Eduard Grama că și-a falsificat studiile și a înșelat statul pentru a ocupa pe nedrept o funcție publică. Bărbăția celor doi se va dovedi tot în Instanțe, dar târziu și inutil pentru schimbările ce se doresc.

Interesează pe călărășeni cine va fi prefect sau facturile care urmează a fi plătite?

Cine va câștiga din aceste schimbări nu se știe. Cetățeanul are alte așteptări. Călărășenii își prezintă uluiți facturile la energie și gaze. Unii vorbesc de dublarea prețului la carburanți și triplarea tarifelor de asigurare auto. Alții rezistă scumpirilor la apă și gunoi ce sunt previzionate după creșterea celorlalte. Promisiunile politicienilor nu mai sunt credibile. Ca să nu mai vorbim de soarta unor alegeri care acum sunt de nedorit de către orice politician aflat în această minunată coaliție…CARE PE CARE?