Calendarul sesiunii 2 de bacalaureat 2020

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Calendarul sesiunii 2 de bacalaureat 2020

Calendarul celei de a doua sesiuni de Bacalaureat a fost aprobat și dat spre publicare de Monitorul Oficial, astfel sesiunea se va tine in august-septembrie 2020

 

Când și unde se pot înscrie candidații ?

Conform ordinului emis de ministru, înscrierea candidaților va avea loc in intervalul 12-24 iulie. Candidații au nevoie de docuumentele de înscriere, complete si semnate, pe  care ulterior le vor depune la secretariatele unităților de învățământ, anume cele care sunt și centre de examen. Exista posibilitatea de a depune actele pentru înscriere prin mijloace electronice sau prin poștă.

Când se desfășoară probele ?

Probele scrise se vor tine in perioada 24-27 august, iar ordinea este următoarea:

24 august: Limba și literatura română – E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
27 august: Limba și literatura maternă –  proba E.b)

În privința competențelor lingvistice și digitale, echivalarea acestora se poate face in zilele 28 si 31 august, ultima zi fiind 1 septembrie. Având în vedere situația speciala din acest an, datorită pandemiei, se va proceda la fel ca in prima sesiune a Bacalaureatului. Echivalarea competențelor va fi făcută de o comisie specializată prin calcularea mediilor conform metodologiei specifice.

 

Când se vor publica rezultatele ?

Rezultatele finale e vor afișa pe data de 5 septembrie

 

Note minime pentru promovabilitate

Ca și în prima sesiune, nota minima pentru fiecare probă scrisă trebuie sa fie 5, iar media probelor  nu trebuie sa fie ub 6.